Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dovoljnozazauvijek

Marketing

SUMRAK

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Dosta dugo nisam ništa pisala, zapravo moj prvi post je bio oko 30.9 pod blogom koji se zvao "obične misli jedne sasvim prosječne djevojke, idealistkinja", e budući da sam ja jedno strašno smotano stvorenje, naravno da si nisam zapisala svoje korisničko ime i lozinku i moj blog je već nakon 3 dana - NESTAO - no... dala sam si truda i sve kopirala sa starog u novi.. he he

Novosti u mome životu: krenuo je fax (dosta naporno, ali neću se žaliti, htjela sam akciju i dobila ju.. i to u prekomjernoj količini koja napada moje sive stanice bang)

Prije točno tjedan dana sam imala rođendan (6.10) i natjerala sam se da idem van... nije bilo tako loše... samo što ne podnosim vlagu u tim klubovima nono Nije bilo loše zato što je moj dečko također išao sa mnom i mojim prijateljicama....

Uglavnom, od njega sam za dar dobila dvije knjige Sumrak i Mladi Mjesec spisateljice Stephenie Meyer.
Dugo vrijeme sam već čitala o tim knjigama i imala sam ih želju pročitati. Jest da sam učlanjena u gradsku knjižnicu, ali dok tamo dođeš do dobre knjige, uf... a iskreno, ponekad sam škrta za knjigu dati 130 kn. No srećom zubo
ju mi je moj dragi kupio :) no, ne shvaćam ljude koji se ponašaju kao da su cijepljeni od knjiga... ili sa gorčinom i očajem pričaju kako imaju lektire. mislim, ok, nisu sve zanimljive, naprotiv, ali smatram čitanje u slobodno vrijeme najboljim iskorištavanjem tog vremena.

Kad sam ju prošle nedjelje počela čitati, nisam mogla prestati... djelovala je na mene kao heroin. Moji su se već čudili, nisam ju željela ispuštati, pročitala sam prvi dio za jedan dan. Drugi je morao sačekati da obavim sve svoje obveze na faxu.

Iskreno, još me ništa nije tako navuklo, psihički... obožavam Harry Pottera, ali on je druga priča, općenito obrađuje drugu temu i ne bih ovo djelo uopće uspoređivala sa H.P., ne da ne zaslužuje, naprotiv, već samu autoricu su toliko puta već pitali što ona misli o svom djelu kao o novom nasljedniku H.P budući da se njegova saga približila kraju, tako da ja ne mislim isto to činiti jer je ovo djelo ipak prvenstveno romantično djelo strave.




Da vam ukratko ispričam o čemu se radi:

Isabella Swan je 17. godišnja djevojka, dijete rastavljenih roditelja, koja se iz sunčanog Phoenixa gdje je življela sa svojom majkom, seli u najkišovitije mjesto u SAD-u - Forks (gdje živi njezin otac) da bi olakšala majici odluku koja je rastrgana između ljubavi prema svome djetetu, ali i ljubavi prema svome mužu koji je igrač košarke i zbog čije se prirode posla mora često seliti.

U Forksu proživljava ono što i svatko tko je nov, samo što tamo postalje omiljena, i u centru pažnje dečkiju, no to je ono što je manje bitno za djelo....

Jednog dana za stolom u blagovaonici su joj pažnju privukli 5 najljepših, pet nadrealno lijepih osoba, 3 brata i 2 sestre. Jedan od njih je Edward Cullen, prekrasan dečko, zlatnih očiju koje mijenjaju boju prema raspoloženju (ili da li je pak o nečem drugom riječ?), tajnovit i jednostavno prekrasan, graciozan, glas najljepše skladane melodije... jednom riječju, presavršen da bi pripadao jednostavnoj i prosječnoj Belli koja je sve drugo od savršenstva, smotana i magnet za nevolje.

Bella na početku ne može shvatiti njegove nagle promjene raspoloženja koje variraju od mržnje prema njoj, pa sve do nevjerojatne kemije koja je od početka prisutna među njima...

No, kako dijelo postaje sve napetije shvaćamo zašto joj Edward govori da je opasan, da se ne bi smijela družiti s njim... da ga se kloni.... Edward je vampir.

Dobar vampir.
Njegova obitelj je izabrala drugi put. Oni žive u zajednici s ljudima, svakih nekoliko tjedana idu u lov i hrane se životinjskom krvi. Njihov otac (koji im nije biološki, već ih je sve posvojio) radi u Forksu kao liječnik, koji je već postao otporan na miris krvi.




Ne želim vam ispričati sve do kraja jer smatram da to od mene ne bi bilo u redu...
Moj savjet vam je da pročitate knjigu. Nikad još nisam vidjela nešto što vas tako može prikovati, da postanete kao čelik dok ju čitate. Mislila sam da sam jedina na koju je knjiga tako djelovala, pa sam se u potrazi za informacijom o tome kada izlazi treći dio (Eclipse, kod nas prevedeno kao Pomrčina) naišla na još istomišljenika. Očito je da na svakog tko ju pročita tako djeluje. To nije obično djelo o mitovima i legendama, stravičnim stvorenjima iz povijesti mitova niti neka bajka, ne - to je vrhunsko djelo koje vodi ljubav, ljubav dvoje u kojem se lav zaljubi u janje... nemoguća, neralna, toliko jaka da Bella odlučuje žrtvovati svoju dušu da bi postala jedna od njih i tako zauvijek ostane uz Edwarda, no koji to nipošto ne želi dopustiti, da ona žrtvuje svoju dušu i zemaljski život, da bi ostala za svu vječnost prikovana uz njega.

Ovo su samo mali isječci iz knjige.. osim fikcijskim likovima ona obiluje normalnim životnim problemima na mističan način... svakako pročitati (naknada: Algoritam)



Evo mali isječak:

Podigao je slobodnu ruku i nježno mi je položio sa strane na vrat. Sjedila sam vrlo mirno, a njegov hladni dodir davao mi je prirodno upozorenje - upozorenje koje mi kazuje da bih se trebala prestraviti. Ali nikakva osjećaja straha nije bilo u meni. Bilo je, ipak, drugih osjećaja...

"Vidiš", rekao je. "Savršeno je u redu."

Krv mi je snažno zastrujala i poželjela sam da je mogu usporiti, osjetivši da mu to zacijelo sve itekako otežava - to nabijanje moga bila u žilama. Nesumnjivo ga čuje.

"Obrazi su ti krasno rumeni", promrmljao je. Nježno si je oslobodio drugu ruku. Ruke su mi mlitavo pale u krilo. Blago mi je pomilovao obraz, a onda mi mramornim rukama primio lice.

"Budi vrlo mirna", prošaptao je, kao da već nisam bila ukočena.

Polako mi se prignuo, nijedanput ne odmičući pogled od mojih očiju. Zatim je naglo, ali vrlo nježno, naslonio svoj hladni obraz na udubinu u dnu moga grla. Nikako se nisam mogla pomaknuti, sve i da sam to htjela. Slušala sam zvuk njegova ravnomjernog disanja, gledala kako mu se sunce i vjetar poigravaju u brončanoj kosi, najljudskijem dijelu njega.

Namjerno sporo, ruke su mu se spustile na moj vrat sa strane. Zadrhtala sam i čula kako mu je zastao dah. Ali ruke su mu bez zaustavljanja prešle na moja ramena i tu stale.

Lice mu se odmaknulo u stranu. Nosom mi je usput dotaknuo ključnu kost. Zaustavio se licem bočno prislonjenim o moja prsa.

Počeo je osluškivati otkucaje moga srca.

"Ah", uzdahnuo je.

Ne znam koliko smo dugo samo mirno sjedili. Možda i satima. Napokon mi se bilo primirilo, ali on se više nije pomaknuo, niti je progovorio, dok me grlio. Znala sam da bi u bilo kojem trenutku mogao pokleknuti, što bi me dokrajčilo - tako brzo da to možda ne bih ni primijetila. A nisam se mogla nagnati na strah. Nisam ni o čemu mogla misliti, osim o njegovu dodiru....


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Image and video hosting by TinyPic


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket








ovako izgleda američka naslovnica (ali i naša jer postoje dvije verzije)


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Izgled naše naslovnice

Image Hosted by ImageShack.us




New moon (drugi nastavak)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Eclipse (Pomrčina, treći nastavak) - koji bi kod nas trebao izaći najkasnije u veljači, 2008.
U Americi se već sprema 4. nastavak, a osim četvrtog u pripremi je "Midnight sun" to je paralelno djelo Sumraku, u kojem je prvi dan nastave, i općenito život nakon Bellinog dolaska u Forks, prepričan iz Edwardowe perspektive! Vrlo zanimljivo... prvi odlomak možete pročitati na stranici www.stepheniemeyer.com (Twilight series)


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ne znam zašto knjiga djeluje kao magnet na čitatelje... pretpostavljam zbog ljubavi (zar bi moglo biti nešto drugo što opčinjava?). Tko je pročitao djelo mogao bi čak i podnijeti ono: 'ljubav na prvi pogled'... jer njihova ljubav ide protiv svake logike, zdravog razuma... zdravog razuma koji ti nalaže da izbjegavaš opasnost, a ne da joj se sam pružaš.

Njihova ljubav je toliko jaka, da ponekad pomislite kako ste vi baš Bella i čeznete za vašim Edwardom... tko ne bi htio nekoga savršenog... od kojeg ludite, za čijim dahom čeznete... za nju je njegov dah nešto najslađe što je ikad okusila....

Da li ste ikad doživjeli onu ljubav za koju biste bili spremni napustiti sve, prijatelje, roditelje, sve zemaljske običaje, pa čak i vašu dušu, ići protiv svih, samo da budete uz tu jednu osobu?! Bella i Edward su ju pronašli i doživjeli. Svakako pročitati.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Post je objavljen 13.10.2007. u 15:39 sati.