Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supertajni

Marketing

B.a.b.e i d.e.d.i

Borba za prava žena, za ravnopravnost žena traje već stoljećima. I hrabre žene i hrabri muškarci započeli su tu borbu kad to nije bilo ni normalno, ni pristojno, ni društveno prihvatljivo.

Dospjeli smo negdje na polovicu puta. Žene su ostvarile mnoga prava koja su im konzervativni d.e.d.i nastojali uskratiti ali samo naivac bi mogao pomisliti da smo na kraju puta. Ne, ravnopravnost žena još će dugo biti važna tema.

Zato mi ne ide u glavu da same žene deklasiraju tu borbu za prava žena i to u Hrvatskom saboru. Kao da žele zaustaviti kotač povijesti i okrenuti ga unazad.

Mislim na onu glupu izjavu da „žena vrijedi onoliko koliko je djece rodila“. Kako to može izjaviti odrasla (navodno) obrazovana žena, zastupnica u Saboru ne ide mi u glavu? Osim ako joj dadem popust zato što je u hadezeu. Od davnih vremena Lilje Vokić nismo čuli tako sramotne izjave o ženama.

Nadam se da će biti dovoljno pameti i kod b.a.b.a i kod d.e.d.a i da se takvi verbalni ispadi zaborave. I da se nastavi na sve moguće načine borba za ravnopravnost žena i to na način koji njima odgovara. I koji zadovoljava osjećaj pravde i morala.

Post je objavljen 13.10.2007. u 12:36 sati.