Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nanny000

Marketing

.......Promjene ne dolaze izvana, barem ne u cijelosti i ne one velike, životno važne. I dok to ne shvatimo, ponašamo se kao s početka de Mellove priče. Možda u tome i leži bit zrelosti? Možda je zrelost onaj trenutak kad shvatimo da je ključ našeg života u našim rukama i da smo mi jedina osoba koju možemo mijenjati. Vanjski utjecaji mogu biti kratkoročno rješenje, mali valići promjene koji čeznu za onim velikim, najvećim i najbitnijim valom. Mali valići predstavljaju osvježavanje boje na maski koju svako jutro navlačimo na lice i svaku večer, prije spavanja skidamo. No onaj veliki val, najbitniji val... val je unutarnjeg zadovoljstva.
...To je VAL koji donosi smiraj, zadovoljstvo i mir. Donosi nam ljubav prema sebi i prema drugima. Val je to s kojim smo rođeni i koji čeka dobar vjetar, pravi trenutak, da vas povede na čarobno putovanje vlastitih vrijednosti i prihvaćanja.

Kod nekih se taj val pokrene ljubavlju druge osobe, osobe koja vas prihvaća sa svim manama i vrlinama. Kod nekih se probudi nakon događaja kada ih nebo upozori na pogreške i pokaže snagu vala koji se u njima nalazi. Kod nekih se val pokrene čitanjem nekog teksta, slušanjem glazbe, gledanjem nekog filma...
A što je najzanimljivije?
Najzanimljivije je to što te promjene najčešće nisu grandiozne, ne zahtijevaju vatromet i veliku pompu.

U tim promjenama dovoljno je da čarobnom valu dopustimo da s našeg lica skine masku koju smo sami sebi nametnuli. Val će nam pomoći da osvijestimo trenutak spoznaje svog pravog lice, zadovoljstvo sa sami sobom...rezultat je prihvaćanje samog sebe onakvima kakvi jesmo. Tajj val je na svom vrhuncu...ispire grijehe prošlosti i otvara vrata prekrasne budućnost. Polako shvaćamo da promjena nije promjena već povratak na ono istinsko i iskonsko u nama. Probudimo val u sebi i dopustimo mu da nas ponese na prekrasno putovanje...Post je objavljen 11.10.2007. u 20:02 sati.