Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biti0mlad

Marketing

Pogodak

Don Bosco reče: "onaj koji se slomi od posla, a ne radi ono što bi trebao raditi, kao da ništa i ne radi!"
Tako je bilo i sa dvije sestre. Marta i Marija dočekale su dragog gosta koji im je došao u posjet. Jedna se u potpunosti posvetila da ugosti Isusa, a druga je sjela do njega i razgovarala s njime. Isus je jasan u svome govoru: "Marta, brineš se za mnogo, a samo je jedno potrebno, Marija je izabrala onaj bolji dio."
Taj bolji dio je Marija prepoznala, biti s Gospodinom i slušati njegovu riječ. To je i za nas izazov svakoga dana. Umjesto tolike brige i "razbijanja glave" kako dalje, što činiti, jednostavno treba sjesti do nogu Isusovih, poslušati Njega, čuti njegovu riječ, jer nije nam uzalud rekao da je on Put, Istina i Život.
Ovih dana se dogodilo dosta toga. Kroz prošli tjedan imali smo predstavljanje oratorija djeci koja su bila na župnoj katehezi. Animatori su uspješnop obavili svoje poslanje. To se i isplatilo, jer je u subotu, iako je bilo kišno osvanuo velik broj djece na našem igralištu. Nakon molitve, razmišljanja, pjesme i plesa, djeca su radosna otišla svojim kućama. Za nadati je se da će svaka subota biti ovako ispunjena i da će nam vrijeme poslužiti za što bolji program. U ponedjeljak smo proslavili sv. Šimu, zažtitnika Zadra. Mnoštvo vjernika, štovatelja sv. Šime došlo je moliti sveca i odati mu dužnu počast i zahvalu za tolike zagovore i uslišanja. Na poseban način je proslavljena popodnevna Misa pod kojom je bio blagoslov djece. U prepunoj crkvi, gdje su mahom bili roditelji i djeca molilo se za djecu i mlade da po zagovoru sv. Šime prime obilje milosti i da Božji blagoslov prebiva na njima.


Post je objavljen 09.10.2007. u 06:38 sati.