Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

2. Sugarcube blues festival – Županja

Image Hosted by ImageShack.us


Kako blog nije bio u funkciji posljednjih mjesec dana, tako je i izostavljena najava za ovaj odličan festival pa mi ostaje samo da u kratkim crtama opišem kako je bilo u Županji prije tjedan dana.
Prvo pohvale organizatorima što su uspjeli ovaj festival ustaliti i dignuti ga na višu razinu u odnosu na 1. Sugarcube blues fest. Bendovi koji su svirali imali su najviše pohvala za prostor MKC-a koji je idealan za ovakvu vrstu festivala. Festival je trajao 2 dana tako da su u petak nastupili Green Bullet (ZG), Bebe na vole (ZG) i Black Cat Bone (ST), a u subotu Akustik 6 (ST) i Small House Brown (ZG).
Green Bullet je novi band na blues sceni predvođen usno-harmonikašem Bojanom Bižićem, a odličnim nastupom imali su čast otvorit ovaj festival.
Poslje njih nastupio je Adam, one man band poznatiji kao Bebe na vole koji je odličnim solo nastupom i autorskim pjesmama razveselio ljubitelje delta bluesa. Na dvije pjesme pridružio mu se i Bojan Bižić te lokalni bubnjar nadimkom Deda.
Nakon njega nastupili su Black Cat Bone već poznati Županjskoj publici sa prošlogodišnjeg blues festa i napravili svoju uobičajenu blues feštu.
Subotu su načeli Lovretovi Akustik 6 i odsvirali svoj set neuobičajenih blues covera među kojima je i par pjesama na hrvatskom koje pjeva Jadran, nekadašnji gitarista grupe Daleka obala.
Nakon njih feštu su nastavili već legendarni Small House Brown svojim veselim i živim scenskim nastupom. U zadnjem setu smo im se priključili Lovre i ja (Iggy) na usnim harmonikama pa smo uz Krešu Oremuša pokušali dočarati publici kakav je inače ugođaj na blues hap festivalima.

Pojedinosti o bendovima, druge recenzije i galerije slika možete pregledati na http://zupanjabluesfestival.com a uskoro će biti objavljeni i video isječci svakog benda.
Toliko o Sugarcube festu, vidimo se nadam se i iduće godine.
Iggy.


Post je objavljen 06.10.2007. u 17:16 sati.