Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snoopyshist

Marketing

Antologijske filmske scene

Ima tome već podosta kad sam nabacila jednu od omiljenih scena iz nekog filma..Radilo se o Salmi Hayek sa onom albino boom (ne bum, nego boa, živina) constructor ili koja to beštija već bješe..Čisto sumnjam da je netko uopće obratio pažnju na jadno gmizavo stvorenje u toj sceni. Kasnije je istu foru upotrijebila Britney u nekom nastupu. Salma je nedavno postala mama, a pred kraj je izgledala toliko puna vode i natečena da je bila gotovo neprepoznatljiva, a kamoli da bi netko uopće prizvao u sjećanje scenu kak joj Tarentino liže šampanjac s nožnog prsta. O Britney ne bi pretjerano, to imate u Jutarnjem svaki dan. Odma' nakon izvještaja o Vlatki i Mehunki,po zanimanju poduzetnici kak' vele u novinama, branša poduzetništva nepoznata, ali bar zvuči jako hoch & nobl. Potonja se baca u građevinu, vele..Ajme, majko mila, Bandiću, Dropuliću, pardon, fulah spol, Dropulićko, učinite nešto! Izgleda da se svatko tko ima nekoliko desetaka/stotina tisuća eura viška, baca u te vode. Jer tu se vrti dobra para. Tebe kao investitora kvadrat košta 700 EUR-a ak' dobro ispregovaraš cijene, a hlebincima prodaš po 2000-3000 kvadrat. Evo, hajbaju se kuće nizbrdo, propadaju ulice, ruše spomenici kulture, Kerum veli da je Zagreb trusno područje. Ne kuži on, ne mreš tu dinamitom drobit sve, ali bar nas je prosvijetlio. Veli on da je to od Save...Izgleda da je on strusio bar dva tri "džekija" prije nego što je dao izjavu za teve. Nije ni čuo da se građevinske jame trebaju osiguravati, angažirat statičare. Sve u svemu, svatko tko ima para za tutnut nekom u pađe da podmaže stvar kod birokracije, ima otvorene ruke za devastaciju vizura ovoga grada. Skrenula ja u teme građevinarstva, a eto, samo sam spomenula konstruktor, ali u sasvim drugom kontekstu. Naravno, druga asocijacija, je onaj splitski konstruktor bio. I odma' ja zabrazdila. Ljuti me to, svi peru ruke i prave se blesavi, na kraju budu smijenili tamo neku Pepicu, a ovi bokci kojima je imovina uništena ili napuknuta, da ne spomenem one bisere s cijevima na Vrbanima, mogu se žalit upravi Vodovoda. Doslovno.
Elem, s obzirom da je dugi vikend pred vratima, a ja se spremam putevima revolucije tartufarskih pasa, svinja, nosoroga, slonova i ostale stoke sitnog i krupnog zuba, (a i velikog nosa, hoću reć', instančanog njuha), na jednu fotografsku odiseju u Istru, evo kako će to izgledati kad krenemo:

Wayne's World-mrak scena. Naročito primjerena za đuskat kad stojite sat vremena u Vukovarskoj/Slavonskoj, you name it.. na putu doma s posla. Ja samo otvorim prozore i počnem ovo dernjat na sav glas, odma' se raščisti žvagu.





Pa još dvije dojmljive:
American Pie-najžešća scena

Scary movie-naramak brzopoteznih scena pretočenih u spotić, ali sve odreda dobre


Istina i bog, građevina i bedasti ulomci iz filmova nemaju ama baš nikakve veze jedno s drugim, ali eto, život piše čudne priče. Kao i ja ovu večeras koja je apsolutno otišla na neplanirani kolosijek, pače, slijepi kolosijek. A čak nema ni traga ikakvoj cugi u blizini. Odoh u više sfere...kasno je..



Post je objavljen 04.10.2007. u 23:54 sati.