Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

UDŽBENICI, BETONIRANJE I PRANJE SUĐA

...nemaju baš ništa zajedničkog, ali jako volim trosložne naslove i ne mogu si pomoći.
O udžbenicima sam imala puno riječi ali malo vremena, pa mi se prekapanje po toj temi čini ko drapanje kraste koja je jedva zacijelila. Moja djeca su već velika i pohađaju šesti i sedmi razred. Sretnica sam koja je kupila samo dvije školske godina knjige i to za one „najjeftinije“ razrede. Grad Zagreb je to omogućio svojim građanima već šk.god. 2003/04. (ako sam dobro izračunala!) i nikad nije bilo problema oko omatanja i vraćanja istih. Omatam ih već 7 školskih godina u samoljepivu foliju i knjige u izuzetno dobrom stanju podnesu kraj nastave. Omote kojima omatam teke, s druge strane, moram mijenjati oko polugodišta. Ove godine je nastala cijela fama oko toga da knjige ne smiju biti omotane u foliju!!! Pitam se zašto? S ciljem boljeg razumijevanja naputka obratila sam pažnju na izjavu koju sam na prvom roditeljskom potpisala. Lijepo kaže da sam „knjige preuzela u ispravnom stanju (u tom času nisam ni stigla doma, a kamo li pregledati knjige), te da se obavezujem vratiti ih u upotrebnom stanju!!!“
Prvo, knjige moje dvoje djece nisu preuzete u ispravnom stanju. Naime Mikicin udžbenik iz geografije je oštečen i to, kako vidite, prilično ružno na dobrih desetak zadnjih stranica. Djevojčici sam rekla da to pokaže nastavnici iz geografije, ova ju je uputila na razrednicu koja je rekla da to „nema veze“! Svakako jedno od pitanja na prvim informacijama!
Drugo, iskusnim omatanjem knjiga dobivam dugotrajne i uredne udžbenika. Ako to ne valja, zašto onda i knjižnice omataju svoje „štićenice“ na taj način i zbog čega bi to utjecalo na upotrebivost udžbenika? Moja djeca ipak imaju knjige omotane folijom, mada ih uopće nije trebalo omatati, tako barem tvrde iz resornog ministarstva!
Image Uploaded by ImageShack Toolbar...oštećenje Image Uploaded by ImageShack Toolbar...omot

Betoniramo terasu malo po malo i primičemo se završetku grubih građevinskih radova. Što je izvedba bliže kraju, to mi se čini da bu to krasan kutak u našoj okućnici... jedva čekam da vam se pohvalim! No, nije količina betona jedini rezultat svih tih silnih radova. A ne! Moj dragi Kosmički, koji i inače ne zna raditi nego manijakalno predano, na dobrom je putu da završi u krevetu nepokretan zbog bolova u križima. Mogla bih ja nehajno odmahnuti rukom, kao „Kaj me briga, njegova leđa“, da ga ne volim i da mi nije teško gledati ga kak ne spava i kak ga boli. Da ne spominjem konstantnu želju skakutanja oko bolesnika... Daj se pazi!

Jedina veza svega ovog s pranjem suđa je to kaj sve ovo mogu raditi dok Julijana pere! Kak smo mi fina familija, pa nam se suđerica nemre zvati Štefica ili Đurđa ili Milica ili tak nekak. Ne, zove se Julijana.
I tako dok Julka pere, ja omatam knjige i nosim sok (slabo tuku po pivi) dečkima koji betoniraju, štemaju, zidaju i rade sve ono što je potrebno da terasa postane zimski vrt. A Julka je u naš dom ušla na mala vrata prvo u garažu još krajem srpnja, da bi tamo boravila do početka rujna! Ja sam strpljivo čekala prve kišne dane da se muškarci sjate s terase u kuću, kako svojim prohtjevima ne bih ometala izvođenje najprioritetnijeg projekta u kući. Tako se desilo da je to bila naša godišnjica braka, pa se i moj otac uhvatio tog posla da mi to napravi... zlo!!! Trebalo je ipak pričekati odobrenje "gazde". Prihvatio je raadove s očitim negodovanjem, ali svima je jako poznato kako ja mogu ignorirati, za mene nepovoljnu, situaciju, ljude i njihove reakcije! On se durio, a ja sam (bikovski) zapela da se napravi po mom. Kasnije sam čula zašto je bio ljut, jer se forsiralo, a treba terasu raditi... zato sam mu djelomično priznala moj dio krivice!... Sad je sve u redu!
Inače je sama rekonstrukcija kuhinje zahtjevala promišljanje koje je dobrim dijelom „zaslužno“ da sam tek sad ušla u cijelu priču. Naime, imam radnu ploču od granita i nikako je se nisam htjela odreći, a prepravke ili izrada nove? No, way!!! Ovdje vam prilažem slikice PRIJE i POSLIJE da biste vidjeli kako sam ja to riješila. Slikica PRIJE je radnog naslova: „Draži mi je moj nered nego tuđi red“ iliti „nedjeljni svinjac“, a slikica POSLIJE je samo jednostavno: „Julijana na svom radnom mjestu“!
Image Uploaded by ImageShack Toolbar PRIJE Image Uploaded by ImageShack Toolbar POSLIJE

Detalje planova, cijena i izvedbe možete naći na STVARAM!
P.S. Zadaća za sve koji nisu pročitali ČIPKU, puno bi mi značilo da pročitate i komentirate! Hvala!

Post je objavljen 28.09.2007. u 19:53 sati.