Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinianis1

Marketing

skaska u Metrou

Danas je ljuta blogerica koja i mene katkada posjeti, naša skaska osvanula u tramvajskim nam novinama kojima vidim, gotovo svi putnici krate vrijeme sneni putujući na posao, školu, ovisi u koje vrijeme uletite u tram.
Zgodno je to anonimno putovanje po virtualnom svijetu i mogućnost "olakšanja" gnjeva na dnevna događanja. Držalo me olakšavanje dosta dugo vremena, čudila sam se svom entuzijazmu, dok me muž prijekorno optuživao za internetsku ovisnost. Lijepo sam se ja sprijateljila i čak razvila stanovite simpatije s nekim forumašima, s nekima sam bila na neprijateljskom virtualnom nišanu u položaju "gotovs". Mislim da se tako nekako kaže. Bombardirala sam sveudilj, mene su gazili postovima i komentarima. Jednom sam nježno zapitana i persirana čak, "da gdje sam, nedostajete nam!" Prostačilo se čak i slalo na nemoguća mjesta. Branila sam stavove i dostojanstvo svoga "nicka" koji sam odabrala iz lepeze zdravih domaćih imena. Mislim da su me zamišljali forumaši da izgledam kao skaskaina izabranica s fotke u lijevom boxu.
I tako, trajalo je to moje sijevanje i grmljavina dok se nije skroz ispucalo kao malo dulji ljetni pljusak iz šireg oblaka koji se usput ispraznio bljeskajući i tutnjeći u raznim pravcima. Nalajala sam se kao pas na karavane, a karavane su prošle, i prolaze nedirnute i sada. Karavane su nedodirljive ne samo meni nego su vrlo nedodirljive, do općedruštvenog bola. Preboliš i postaneš autističan u svrhu preživljvanja. Najgora društvena bolest koja se može dogoditi. Emocionalna smrt u građanskoj bespomoćnosti.
I tako, pomalo sam zaboravila na taj forum, zaboravila sam korisničko ime i lozinku, negdje imam zapisane, ali sam zaboravila u kojoj tekici. Nadam se da ću slučajno naići na nju, ili preostaje novo logiranje..
Ali nije sve tako crno kako se činilo...
Prije kakvih mjesec dana sjedila sam doma kod bivše profe iz književnosti na kavici. Klafr, klafr, hm, klafrklafrklafe i odjednom profa M. izreče slučajno kako se to u klafranju dešava, moj forumaški nick u kontekstu zeta dr.mr.fr. koji je čitao moje komentare i lik se oduševio. Ja sam ju naravno zaustavila kao što se zaustavlja magnetofon "klik", pa "repeat". Da, to sam ja!!
Nije bilo uzalud.



Post je objavljen 28.09.2007. u 00:28 sati.