Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicwhisper

Marketing

Peanut death (kikiriki smrt)

Potrčala sam prema njemu ali on je stajao i gledao me sa gađenjem a zatim je potrčao prema Velikoj Sali.
-Fred čekaj! Nije ono što misliš!-vikala sam za njim. Zaustavio se i osjetila sam kako drhti.
-A šta ja mislim? Da si upravo ubila Katie. Mislio sam da si drugačija. Jedino mi je žao što te volim. Iskreno.-govorio je drhteči. U očima sam mu vidjela mržnju, bjes, ljutnju i strah.
-Ali i ja tebe volim! I to jako mnogo. A Katie mi je upravo rekla da si bio sa njom. I to je bila samoodbrana. Ona me napala.
-JE LI! I ti si se odbranila Avadom!-okrenuo mi je leđa i potrčao prema Dumbledoreu.
-Profesore. Katie Bell je mrtva. U hodniku na prvom spratu.
Nastavnici su potrčali a za njima i ja i Fred.
-Maldiću dali ste vidjeli ko je ovo učinio?
On me pogledao sa prezirom i prozborio je
-Nisam vidjeo. Šetao sam gđicom. Kent i naišli smo na ovo. Bilo je strašno.
-Razumijem vas. Sada možete ići na spavanje.
Evan me gledala sa smješkom na licu. A onda sam se okrenula prema Amelii i osjetila sam mržnju. Šesnaest godina mržnje je proradilo u meni. Ja i Fred smo krenuli prema spavaonicama šutke.
-Fred zaista....
-Šta reći ćeš da ti je žao? E pa to neće ništa popraviti! Pa Roxy za ime Boga ubila si Katie. Ona ti ništa nije uradila!
-E pa jeste! Bila je sa tobom!
-Nije! Danas smo se sastali da joj kažem da sam sa tobom i da je nevolim. Ona je navaljivala, ali ja sam je odbio! Jer te volim!-rekao je i otrčao a ja sam ostala ukopana u mjestu. Sišla sam do tamnica i uvukla sam se u krevet jecajuči. Ali odmah zamnom su ušle Kosta, Maggie i Emma.
-Hej ludice šta je bilo?-rekla je Maggie sjedajući na krevet pored mene
-Fred me ostavio!-projecala sam kroz suze
-Zašto?-iznenađeno se trgnula Kosta
-Bezveze. Valjda što sam ubila Katie!-rekla sam kroz jecaje
-To je moja cura-skočila je Maggie na mene i poljubila me u mokri obraz
-Ma Fred je idiot!-dodala je Emma
-Da. Idiot. Kojeg ja volim. A tek smo jedan dan u vezi. I bilo je tako lijepo-opet sam briznula u plač i zagrlila sam medu kojeg mi je poklonila Amy.
-I usput jeste se čule sa Amy?
-Ne. Izbjegava nas.
-Svi me mrze.-rekla sam kroz jecaje i zabila sam glavu u jastuk. Ali onda sam shvatila da me nemrze svi. Imam super prijatelje.
-I da. Evan nas očekuje ujutro. U vezi plana.-rekla je Emma koja je oblačila pidžamu. Ja sam zatvorila oči i utonula sam u san.


Subotnje jutro je bilo kišovito. I nije nimalo popravljalo moje raspoloženje. Bila sam užasno neraspoložena i nije bilo pametno obratiti mi se jer sam ujedala. Izvukla sam se iz kreveta i odvukla do ormara odakle sam izvukla odjeću jer sam žurila kod Evan.
Bezuspješno sam pokušala počešljati kosu pa sam je zavezala u rep i potrčala sam prema Evaninom uredu jer sam po običaju kasnila. Utrčala sam a unutra su sjedili Kosta, Vani, Emma, Maggie, Draco, Lana, Evelyn i Chloe. Sjela sam u stolicu između Vani i Emme baš kada je Evan počela da priča:
-Danas razgovaramo o planu. Sredila sam stvar sa Panterama. Žele mi se pridružiti. Ali prvo moramo da se rješimo Amelie. A zatim Voldemorta.
-Ali kako? Moga oca je nemoguće pobjediti!-rekla je Maggie
-Draga Maggie ništa nije nemoguće. Vidjećeš. Ali sada je Amelia na redu. Istraživala sam. Amelia je alergična na kikiriki.
-ŠTA? Ubiti ćemo je kikirikijem? Bez Avada, čarolija, štapova?-pitala je Lana sumnjivo
-Da. Zašto bi komplikovali stvari. Kikiriki jer naše oružije-rekla je Evan sa smješkom- Roxy ti ćeš večeras da budeš u njenom uredu. Izdrobičeš kikiriki i nasuti joj ga u piće. I to je sve.
-Uredu. Ali još nemogu da vjerujem, tako močni vješticu ćeš da ubiješ kikirikijem. To je smješno-rekla sam
Evan se ustala, što su slijedili i svi ostali. Pružila mi je kesicu Kelly's neslanog kikirikija i ja sam izašla iz ureda kikotući se.



Što se više približavalo osam sati, ja sam postajala nervoznija. Kunem se da bi mi lakše bilo ubiti je Avadom. Nekako sam uspjela počešljati kosu, pa sam je pustila. Uzela sam tri kikirikija, kolko je Evan rekla da je dosta i izdrobila sam ih nožem za pisma, te nasula u malu kutijicu za lijekove. Stavila sam je u đep mojih crnih pantola i nesigurno sam krenula prema Ameliinom kabinetu. Pokucala sam i ušla. Ona je sjedila sa svojim crnim mačkom u krilu. Uzet ću si tog mačka. Sviđa mi se.
-Zdravo Amelia.-rekla sam i ušla
-A ti si. Odkuda tebe u ovo doba?
-Pa mislila sad da provedemo malo mama-kćerka vremena!-rekla sam laž. Ona nikada nije bila niti će biti moja mama.
-Natočiču nam piće rekla sam i nasula sam nam dva plamenviskija u jedan sam nasula kikiriki a zatim sam jedan pružila njoj a jedan sam ja uzela. Ona je čašu prinjela licu, zadržala je, a onda i odmaknula.
-Jel ti misliš da sam ja glupa. Pa otkad to ti želiš da imaš išta samnom? I otkada ti piješ alkohol?
Krenula sad da nešto kažem, ustvari da nešto slažem ali u tom trenutku u sobu je ušla Amy.
-Hej mama! –gledala sam je «molim te» pogledom, ona me krišom pogledala a onda je progovorila-Izvini ja sam zamolila Roxy da poriča sa tobom. U zadnje vrijeme si mrzovoljna. Ali hajde popij piće. I ja ču uzeti jedno. I mama. Samo da znaš da te volim.
Osjećala sam veliku zahvalnost prema svojoj sestri. Ali mi je bilo žao. Upravo je gubila osobu koja je sa njom bila cijeli život. Kao meni moj tata. Neizmjerno sam ga voljela. Amelia je iskapila čašu i u istom trenutku se uhvatila za grlo, počela kašljati, a već par trenutaka kasnije ležala je na podu, mrtva. Ja sam osjećala tugu i sreću u isto vrijeme. Okrenula sam se Amy:
-Ali zašto?
-Pa sestre su zauvjek. Ja neželim da ostanem bez tebe. I ovaj. Amelia je ubila tatu. Jako mi žao-rekla je i zagrlila me. Meni je suza krenula niz obraz ali sam bila sretna jer imam svoje prijatelje i sestru.

P.S. Eto želja vam se ispunila
P.P.S. Ovaj post je postan iz Beča
P.P.P.S.Nadam se da vam se sviđa. Volim vas!
P.P.P.P.S. Sorryte na ovoj pozadini ubrzo cu promjeniti prosla me nes zeznula

Post je objavljen 27.09.2007. u 20:05 sati.