Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bralina

Marketing

O trovanju, gluposti i bahatosti

Svaka domaćica zna, makar teoretski, koji sastojci tribaju za napravit krafne:

-brašno
-kvasac
-jaja
-voda
-masnoća
-aroma

Frigaju se i pune najčešće marmeladon. Posli tega se jidu i čuje se samo mmmm…

Od istih ovih sastojaka se rade i industrijske. E, ne lezi vraže, al to nije dobro tako po domaću.

Doda se još i smjesa za krafne koja je u obliku finog praha, žućkasta. To je skup aditiva koji u sebi sadrže tzv. poboljšivače ukusa, oni koji produljuju trajnost. ( Ma trista onih E-čuda kojih se grozimo kad čitamo po novinama, a posli brže-bolje i na deklaracijama. Pa posli ništa, nastavjamo svaki dan tamanit sve te E-ove.)

Sad ajd da je to proizvod koji stvarno triba dulje trajat. Ka "svježe mlijeko" hahahaha…Krafne se prodaju samo jedan dan! Zašta onda ti aditivi ??? Ne mislite li da je to trovanje? Neobrazovanost? Budalaština? Pomodnost?

Slično je i sa kruvon. Domaća riceta plus aditivi.

(Amerikanci su proizveli nike sendviče za vojsku koji mogu durat 11 godin. Kad su dali golubima mrvice, oma su se razbižali.)

Image and video hosting by TinyPic

Boli me duša kol'ko se tega baca… na tone kolača i kruva svrši u škovace. Sanitarna inspekcija ne dozvoljava ni poklonit kruv, atroke prodat jeftinije u poslijepodnevnim satima. Sve se baca. Tone kruva na Karepovcu! Grij božji, sramota 'rvacka.

Gledala san na VOX-u kako se to u Njemačkoj iskoristi. Inspekcija ne dozvoljava jedino jaja, meso i ribu. Pojedinci obilaze razne pekare, butige, skupjaju spizu koja ostane na kraju dana ( kruv, kolače bez kreme, voće, povrće i sl.) i malin kombijima dostavljaju prihvatilištima za siromašne. U Njemačkoj more, u nas ne more. Eh kad smo mi mala zemja za veliku bahatost!

Usput, bacate li vi sutradan kolače ako kojin slučajen ostanu nepojedeni?


Post je objavljen 24.09.2007. u 11:49 sati.