Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnnyq

Marketing

Cat issue

Nakon malo poduže pauze odlučila sam napisati post. Ne o poslu, ne o ambicijama, ne o našem truć truć životu u dvoje već o jednoj mački.
Pred dva dana spazila ja na busnoj stanici malo crno bijelo mače. Ne onako malo da ti stane u dlan, već malo veća mačka koja suvereno drži ravnotežu na sve 4, ali još uvijek dovoljno mala da je zaigrana i da se hoće maziti. I naravno da sam ju dovukla doma i naravno da je I. dobio napad popizditisa nono
A mene je mala mačka posve oborila s nogu. Mijauče u sitno, pogotovo kad skuži da se ide oko frižidera. Bome je skužila da iz velike bijele kutije izlaze samo dobre stvari. Ili u našem slučaju, hrana njami I sad nek netko kaže da je mačka glupa.
Crkavam od smijeha kad skače na resice na vratima, ili kad lovi krpu po pločicama. Izgleda pomalo komično...kao one velike mačke (lavovi, tigrovi...) u BBC-jevim dokumentarcima samo u manjem formatu rofl Mačka lovac rofl
I prdi smokin Tako mala mačka, tako te slatko gleda i okine ko' najžešći tvor. Jučer smo sister i ja okidale od smijeha. Bit će da nam ipak nije dovoljno smrdilo.
Sve u svemu, pojma nemam zašto me ta mala mačka tako oborila. Na stranu da ja volim životinje, ali ja se pravo raznježim kad je blizu. Da li to isplivavaju neki majčinski instinkti u smislu zaštite bespomoćnog ( i o tome bi se dalo raspravljati koliko je ta mačka bespomoćna) bića, ili je naprosto smrdljivica mala prokužila taktiku umiljavanja kombinacijom sitnog mjauka i žalostivog pogleda?
I zašto I. ne želi malu mačku? Ja bi je ionako pustila da baulja čim više po vani i učila da ne piški kud god joj se prohtije, ali on je naprosto AAAAAAAAAA. Viče da će je šutnuti, odbaciti autom ( ja se zafrkavam prednjim kotačem) negdje od kud se neće znati vratiti, a pomisao da ću doći doma i neću je naći me užasava. Bit će da sam i ja popizdila. Jednostavno se brinem da se maloj živini ništa ne desi i da joj bude čim bolje. Život je ionako dovoljno okrutan...prema životinjama, ljudima, rekla bi i biljkama ali one nekako ne ispuštaju zvukove u pomoć koje čovjek može registrirati, pa onda nema smisla da ne pomognem svakome kome mogu, na ovaj ili onaj način. Kvragu zar je zločin nahraniti i zavoljeti neko drugo biće?
Idi k lijepom luciferu I.! Ja hoću malu mačku!

Mijau

Post je objavljen 19.09.2007. u 20:46 sati.