Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometnistrucnjak

Marketing

Real Madrid - Werder 2 - 1

Ako ništa drugo, možemo reći da smo smo vidjeli neki novi Real Madrid. Ne znam kako bi okarakterizirao ovu utakmicu. Dojma sam da bi ovakav Real bez problema izgubio od bilo koje kvalitetnije momčadi. Ne kažem da Werder nije kvalitetan, ali ovaj sastav što je danas igrao jednostavno nije toliko dobar da iskoristi sve nedostatke prenapadački orijentiranog Reala.

Casillas 5 – Ramos 6, Cannavaro 6, Metzelder 5, Marcelo 5 – Gago 6, Gutti 6 (Drenthe -), Sneijder 6, Higuain 6 (Robinho 6) – Raul 7 (Robben -), Van Nistelrooy 6

Wiese 7 – Pasanen 5, Mertesacher 5, Naldo 6, Tošić 6 – Baumann 6, Jensen 6, Vranješ 5, Diego 7 – Sanogo 6, Rosenberg 5 (Almeida 5)

1-0 Raul
1-1 Sanogo
2-1 Van Nistelrooy

Za razliku od prošlogodišnjeg Capellovog Reala ovaj današnji igra mnogo ofenzivnije, čak i previše ofenzivno. Gago je najvažniji vezni defenzivni kotačić na kojem je prevelik teret jer još uvijek nije toliko kvalitetan da bi pokrio sve rupe koje nastaju prečestim odlascima bekova u napad. Real kad napada to čini s 6 ili čak 7 igrača, osim stoperskog para Matzelder – Cannavaro i jednog beka svi drugi su ofenzivno orijentirani. Marcelo najviše gledajući poziciju koju igra. Da je umjesto Werdera bila neka druga momčad sa malo pokretnijim veznim redom bilo bi puno problema za Real. Nažalost po Werder, Diego je premalo. Istina, Diego je bio preveliki problem za obranu Madrižana ali sam ne može sve. Napadači Werdera su preslabi, početni dvojac se nije iskazao osim kod pogotka koji je više zasluga Casillasa i Metzeldera nego samog Sanogoa. Lošeg Rosenberga je zamijenio još lošiji Almeida koji je u nemogućnosti prolaska protiv Cannavara pokušavao pucati nekoliko puta iz teških pozicija.
Na kraju je Real spasio Ruud koji je odigrao slabu utakmicu izuzev dva poteza, asistancije za prvi gol Raulu, te postizanja drugog pogotka nakon asista Raula. No, Ruud se mogao proslaviti s još nekoliko pogodaka, ali danas nije bio u svom elementu. Nekako prespor, uvijek mu je nedostajao korak ili dva, uvijek bi Naldo ili netko drugi iz obrane uspjeli stići prije njega. Zato je kapetan Raul odigrao puno bolje, borbeno i efikasno. Podatak da zarađuje najviše u Realu (po ugovoru mora imati 1 euro veću plaću od bilo kojeg igrača Reala) je danas i opravdao. Veza im se nije iskazala. Očito je da Schuster pati od ljepote igre, ili mu je tako naređeno, jer je vidljivo da se neke stvari na terenu rade na uštrb kvalitete, više vuku prema ljepoti i brzini nego taktičkom odigravanju. Gago i Gutti su nekako krpali ruke, Sneijder nije pokazao zašto ga svi hvale, a i Higuain nije bio baš previše primijećen. Zato su bočni igrači, Marcelo i Ramos, pogotovo u prvom poluvremenu bili možda i najviše s loptom u nogama.
Kod Werdera već spomenuti vezni red s tri izrazito defenzivno orijentirana igrača. Da je Schaaf bio malo lukaviji (hrabriji) puno bi bolje prošao. Naš Vranješ je odigrao prosječnu utakmicu, dajem mu ocjenu manje samo zbog one promašene šanse u drugom poluvremenu. Obrana Werdera, kao i napadači Reala, prespora u većini utakmice, ali opet dostatno brza da pokrije sve pogreške. A ni Wiese nije bio loš, dapače obranio je sve što je trebao i mogao. Najveća greška je drugi gol Reala gdje su stoperi Werdera stajali predaleko od napadača Reala, u Ligi prvaka se takve stvari ne praštaju.
Najljepši potez utakmice: Prvi gol Madrižana. Školski odigrana akcija gdje se centarfor izvlači na stranu i odvlači svog čuvara, u prazan prostor ulazi polušpica, kao i uvijek nastaje pomutnja, pogotovo u obranama bez libera. Raul je preiskusan da ne bi to iskoristio na najbolji način, uvukao se ispred braniča i efektno posremio loptu u prvi kut.
Što je odlučilo: Individualna kvaliteta nogometaša Reala. U jednoj taktički nekvalitetnoj utakmici s dosta grešaka domaćina koje Werder nije uspio iskoristit, pa čak ni ozbiljnije priprijetit golu Madrižana samo se čekalo kad će napokon Real probiti obranu Wiesea. Uz lošu igru i jednih i drugih pobjeda ipak za favorizirane Španjolce.
Igrač utakmice: Raul.
Ocjena utakmice: 6


Post je objavljen 18.09.2007. u 23:23 sati.