Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/groggy1

Marketing

Ljubav. Emigracija.

Dragi ljudi, ako nam nije uvijek dano da se mozda veselimo nasim ljubavima, pitam se mozemo li se veseliti tudjim? Kako je to kad se drugi i druge vole? Sto to znaci meni, tebi? Njemu i njoj? Da li se moze biti uistinu sretan za druge? Na kakve nacine to manifestiramo ako uopce damo znak da nas tudje ljubavi i osobno emocionalno pokrecu? Ima ljubavi toliko jakih da pokrecu ljude na najrazlicitije velike korake. Neki ljudi emigriraju recimo u daleke krajeve kao Cristina (citaj dolje malo nize).... Zbog nekih su se ljubavi u proslosti pokretali cijeli ratovi navodno! Ima li netko ovdje - s druge strane - tko zna ispricati price iz zivota a koje pak imaju veze sa tim velikim ljubavima koje su "pomaknule brda" ili koje ih upravo pokrecu? Osobno nisam siguran da znam sto je to uopce ljubav (cesto mi se ono sto sam ljubavlju smatrao nametnulo s vremenom kao dosta drugacijeg "neceg") pa cu moguce odgovore smatrati kao nesebicnu pomoc onih koji o ljubavi barem nesto (ili nesto vise nego ja) znaju! Hvala unaprijed. Pokretanje ove teme je inicirano ovim danasnjim mailom:

"Hello dear Vlado, sorry for the time I didn't give you any answer. The fact is that all my life changed since we talked last time. I left my job of the museum from Romania and I moved to Mexico. I made some graphic exhibitions in the city of Durango were I falled in love with a painter artist and we'll get married in November this year. Thanks for all your mails that keep us in contact, I send you a lot of congratulations to your artistic activities like Coloured Verses, I wish you more like it. Cristina"

Ili u prijevodu:

"Bok Vlado, oprosti za vrijeme u kojemu ti nisam dala odgovor. Cinjenica je da se moj cijeli zivot promijenio od kada smo zajedno pricali zadnji put. Ostavila sam posao u Muzeju u Rumunjskoj i preselila se u Meksiko. Napravila sam nekoliko izlozbi u gradu Durango gdje sam se zaljubila u umjetnika, slikara, i u studenom ove godine cemo se vjencati. Hvala ti za sve tvoje mailove koji su zasluzni da ostanemo u kontaktu. Saljem ti puno cestitki za tvoje umjetnicke aktivnosti kao 'Sareni stihovi' (zadnja izlozba u Bojani) i zelim i dalje takvoga sto. Cristina."




Post je objavljen 17.09.2007. u 20:15 sati.