Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Razmišljanje u terminima tuđih interesa


Da bi mogli prodati neki proizvod moramo otkriti što naš potencijalni kupac želi.Agresivnim nametanjem svoga mišljenja i prijedloga možemo odbiti kupca.Zato je najbolje pokušati otkriti što drugi želi te mu pokušati to ponuditi,objasniti mu kako naš proizvod može pomoći u ostvarenju njegovih želja i potreba.Dakle,trebali bi svojim načinom prodaje i prezentacije proizvoda navesti da sam poželi kupiti naš proizvod.
To se može najbolje provesti putem postavljanja pitanja.Umjesto da sami namećemo svoja mišljenja i prijedloge kroz pitanja treba navesti kupca da sam zaključi zašto treba kupiti baš naš proizvod.
Moramo kroz piranja i razgovor tražiti ključno pitanje,pitanje koje će ga potaknuti na kupnju,otkriti koje su mu stvari u životu bitne i kako mu naš proizvod može pomoći u ostvarenju njegovih želja.
Jedno od najvažnijih pitanja je „Zašto?“.Postavljanjem tog pitajna navodimo kupca da nam otkrije svoje razloge za i protiv kupnje umjesto da kupcu govorimo o stvarima koje njemu možda nisu važne pri dolučivanju što kupiti, a što ne.
Treba naći ključno pitanje,pravi razlog i držati se njega.Također treba biti dobar slušač te dopustiti ljudima da se izraze.



Post je objavljen 17.09.2007. u 16:14 sati.