Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludamama

Marketing

Ajmo kuvat...

Hobotnica na bosanski

Sastojci:
1 malo janje (do 15 kg )
1 veca hobotnica (cca 2 kg )
krumpir

Priprema
Dok se janje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krumpirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a janje ispeceno, izvade se krumpiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama. Janje servirati na toplim tanjurima. Ojkati sto jace...

p.s.
varijanta 2 umjesto malog janjeta jako dobro kao zamjenu mozete uzeti jedno manje tele, ovisno o vremenskim prilikama i godisnjem dobu, mislim da ce bolje pasati u ovo ljetno vrijeme, dok ostale namirnice ostaju iste po izvornom receptu.


Licki bakalar

Jedan veliki dimljeni bakalar
tri kile krumpira (lickog, da kojeg!)
tri kile kiselog zelja
slagati red krumpira red zelja, pa red krumpira red zelja, pa opet tako do vrha posude. Sve zaliti vodom da prekrije, posoliti i velikim bakalarom potpaliti vatru ispod lonca. Dobar tek!



Post je objavljen 14.09.2007. u 18:22 sati.