Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podloga

Marketing

Daibutsu

Iskreno receno ne da mi se pisat, vecina "mojih" zna da sam bila u Japanu i da mi je bilo ne predivno nego
dah-oduzimajuce-odmah-bi-se-preselila-predivno ali nije da mi se ne pise iz lijenosti nego mi je to jednostavno preseratorski.
Gdje si bio, sto si vidio, tko ima kakve slike etc. ma gore od spice, korza, rive.... ali posto mene ne cita nitko (o, hay) tih par recenica i slikica staviti cu za meni drage ljude.
Dakle Japan, ah, od kud poceti? Ma sveisto je jer svaki dan bio mi je predivan.
Mozda najbolje krenuti od pocetka.
Statua Daibutsu ili ti ga Velikog Bude nalazi se u Kamakuri.

Image Hosted by ImageShack.us


Kamakura me je očarala i bacila na koljena, a memorijska karica se nemilice punila.
Nakon Kamakure zaljubila sam se u Japan, a sva sreca sto je to bilo vec drugi dan moga boravka jer inace bi izgubila dragocjeno vrijeme u usporedbama i cudjenjima.
Japanci su definitivno drugaciji, mozda nama neshvatljivi, puni nelogicnosti, jedan najednostavni primjer je sto svi poklanjaju veliku paznju na cistocu, urednost, vanjski izgled, odjevanje; cisti, uredni, a zubi su im koma!
Ne mislim na to da su im zubi neuredni, zapusteni, nelijeceni kao kod nas (ne mogu izdrzati – primjer prva vecer BB od 100 ljudi u studiju bilo je zubiju za svega 50-60, prestrasno) ajme gdje sam odlutala!
Uglavnom japanci imaju zdrave i odrzavane zube ali su im krivi za popizdit! I sto je njima najnormalnije, osmjeh od uha do uha, a ono zubici ko N.Celzijus. Vidjela sam svega nekoliko ucenica sa aparaticima za ravnanje, hm. Moj zahljucaj je bio slijedeci: neka oni nama posalju na razmjenu njihove vrijedne ljude da nas malo «preodgoje», a mi njima nase vrijedne ortodonte da ih malo «poravnaju» Ucinak bi bio milenijski, e bas.
Japanci imaju definitivno potrebu za 2 x O; ortodontima i ortopedima ali o tome drugom prilikom.

Necu daviti da povjesnim cinjenicama i tome slicno. Kamakura je predivna i stoga sam je posjetila u nekoliko navrata, a da je bilo vremena vracala bi se «po jos».
Za pocetak DAIBUTSU – VELIKI BUDA, na slikama se vidi koliko je veliki i impresivni, a ima i jedna slikica sa svim njegovim podacima, gle cudom jedna od rijetkih ploca koja je pisana engleskim jezikom.

KLIKNI i saznaj o Velikom Budi

KLIKNI i saznaj jos i jos ;)

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Ne znam zasto ali sjetila sam se one pjesme LET3-a "... na oci sam navukao koltrine"

Post je objavljen 11.09.2007. u 09:22 sati.