Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Saga o hranjenju...I dio

Prekrasno jutro probudilo je dan i vi se protežete u krevetu. Psić još dremucka pred vratima vaše sobe. Ma to je to...pomislite...baš ovako se želite osjećati svakoga jutra...smireno, sretno i prije svega naspavano.
Neradni je dan i brzinski iscijedite naranđin sok iz tri prezrela ploda, uz to dograbite šnitu kukuruznog kruha...ma nemate vremena za više...želite u ovo prekrasno jutro uživati u šetnji sa vašim malim psićem i želite izaći iz stana što ranije kako bi parkovi bili pusti kao da su tu samo za vas.
Šetnja je bila supertruper...stvarno vam je zadovoljstvo gledati sretno i razigrano štene kako juri od drveta do cvijeta pa od cvijeta do grma pa od grma do ptice i tako nizom kao da svoju zaigranost želi podijeliti sa čitavim svijetom.
Došli ste kući i štene nakon što je cugnulo vode sjeda na svoje mjesto čekajući porciju papice. Ma slatkiš mali...odmjerite dozu dehidrata i kao i inače malo ju polijete hladnim mlijekom. Pozivate štene na hranjenje i ono veselo dojuri...ali što je sada...štene onjuši ponuđenu hranu i samo legne kraj posudice i okrene glavu od nje. Pokušavate "razgovarati" sa psićem...što je mali pas, nemoj me zabrinjavati, vidiš kako je lijepo počeo dan, ajde papi...štene ni makac...ajde molim te papi, moraš narasti veliki pas da možeš još brže juriti po livadi...psić vas blijedo pogleda i opet okrene glavu...ma hajde psić pliiiizzzz...psić ne reagira. Nesretni zbog toga što psić ne želi jesti, a vi pojima nemate što mu je i zbog toga jer vam je sada upropašten tako lijepo započeti dan, odlazite puštajući štene da leži kraj posudice. No kako ste se pomakli tako i štene podiže glavu i veselo vas gleda...ma što li je sada...vraćate se prema posudici i pozivate štene na hranjenje, ali čim ste se sagnuli do posudice i šteneta, štene ponovno okreće glavu od vas. Stvarno neznate što se događa...zbunjeni ste štenetovim ponašanjem i nemate pojima što napraviti. Ponovno odlazite od posudice i šteneta i kako ste se uspravili i krenuli, štene podiže glavu i veselo pogledava kuda idete. U tom trenutku pada vam na pamet da u ponuđenu hranu probate uliti malo jogurta, jer štene je baš slatko papalo kada ste mu dehidrat polijevali jogurtom. Dolazite do posudice s hranom i u ruci držite boćicu jogurta...štene veselo maše repom, obilazi oko posudice, pogledava malo jogurt malo posudicu i nakon što ulijete malo jogurta ludi psić počinje slasno jesti.
A ludog šteneta...ludludlud


Post je objavljen 11.09.2007. u 07:10 sati.