Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicwhisper

Marketing

Over the hills and far away

-Šta o Ashlee?
-Saznali smo nove stvari o njoj. Ona je kćerka Luciusa i Narcisse Malfoy.
-ŠTA!-vrisnula sam tako jako da mislim da su me čuli u Hogsmeadeu.
-Prije 16 godina Narcissa je rodila blizance. Dječaka i curicu. Draca Luciusa i Anabellu Mai. Djeca su rođena zdrava ali Narcissi su nakon sat vremena rekli da je curica umrla. Ali ustvari Dumbledore je uzeo curicu i dao je posvojiteljima. Ona je to sada saznala i pridružila se Smrtonošama. Sada je ona Anabella Mai Malfoy. I želi moju Knjigu Sjenki. To je knjiga u kojoj se nalazi sva Crna Magija. Ko je uzme može da zavlada svijetom.
-Ali ti je imaš. Mogla si do sada i zavladati svjetom milion puta.
-Nisam. To mogu samo predodređene osobe. Ashlee ili Anabella je Peti element i može to da uradi. Ona i još par ljudi na ovom svijetu. A uostalom ja tu knjigu i nemam. Ona je skrivena na jednom mjestu u Egiptu. Željela sam da bude sigurna. Ali dosta o tome. Došla sam da ti kažem jednu lošu vjest.
-Pa još jednu?
-Da. Nažalost. Kao što vjerujem več znaš dobivaš novu profesoricu Astromije. Evangelina Spider Riddle.
-Riddle? Hoćeš da kažeš da imam tetku?
-Pa da. Evan je moja mlađa sestra.
-Kako mlađa?
-Pa moj tata je «radio» po selu i jedna malada djevojka je ostala trudna. Moji roditelji su joj platili da bi zataškali to. I moj otac je poginuo tj. Bio je ubijen kada je ona bila u trećem mjesecu trudnoće.
-Jao kako sam imala aktivnog dedu! Troje djece od tri žene! I dali si ti znala za Evan ili kako već?
-Saznala sam kada sam imala 15. Ali nema veze. I Voldemort je saznao za nju. I ona je sada Smrtonoša. I molim te da se čuvaš.
-Da. Kao da je tebe uopšte briga.
-Naravno da jeste. Ti i Chloe ste moje kćerke. A Evan želi da vam naudi. Voldemort je poslao na Hogwarts dabi špijunirala i mene i vas.
-Nemoj da se brineš. Ja se znam brinuti za sebe. Brinula sam se sama punih 16 godina.
Okrenula sam joj leđa. Ona je ustala. Njen pogled me pržio po leđima. Čim su se vrata zatvorila ja sam sjela na krevet i počela sam razmišljati. Dali je Evan stvarno tako zla?


Petnaest minuta kasnije u sobu je ušla Madame Pomfrey.
-Danas možeš da izađeš. I pazi se.
Sretno sam ciknula. U sobu u tom trenutku uđoše prvo Chloe koja je uzdahnula i potrčala prema meni, a zatim Maggie koja je tješila Draca koji je bio raspoložen kao da mu je neko rekao da nije čistokrvan, iza njih Emma i Kosta koje su čavrljale a odmah iz njih su utrčale Lana i Vanessa.
-E sis moraš se spakovati. Sutra je Hogsmeade. I George me pitao da idem sa njim!
-O super-rekla sam tiho.
Posjete u Hogsmeade mi više i nisu bile zanimljive. Nisam imala sakime da idem. Ovo je prvi put da nemam momka. Prošle godine sam svaki put išla sa drugim momkom. Sa tim mislima sam otišla do spavaonice. Tamo na mom krevetu je ležala Pandora koje je siknula što je bio znak da želi da je pomazim. Prešla sam rukom preko njenog hladnog tijela. Presvukla sam se iz metlobojske uniforme u udobne pantole i moj najdraži duks i zaputila sam se prema Velikoj Sali.

Stavila sam svoj MP4 u uši i glasno sam pjevala My Immortal od Evanescencea kada sam se sudarila sa nekim.
-Hej pazi gdje...-podigla sam pogled i vidjela sam da sam se sudarila sa ni manje ni više nego Fredom.
-E izvini. Zanjela sam se.
-Ništa. Ja sam kriv. Misli su mi odlutale. I super pjesma! Volim je svirati na gitari.
-Ti sviraš gitaru?! I ja isto.
-Ti si Roxxane?
-Više volim Roxy!-pružila sam mu ruku-a ti si poznati Fred Weasly!
-Da to sam ja. Mada nikada nemogu da skontam jesi li ti ili tvoja sestra.
-Pa i meni se to događa sa vama dvojicom. Ali nas dvije smo slične samo izvana.
Pogledao je na sat a onda izustio-Moram sada da idem. Imaš li pratnju za Hogsmeade sutra?
-Ne nažalost. Moram sama da idem.
-Pa nemam ni ja. Vidi slučajnosti. Onda hočeš samnom?
-NARA:....ovaj...uredu...može...-poljubio me u obraz i otišao svojim putem.
Ja sam stajala skamenjena držeći se za obraz. Upravo me poljubio moj momak snova. Nabacila sam osmjeh na lice i tiho sam rekla YES!


Ujutro sam se probudila sama od sebe dva sata ranije. Pod tušem sam pjevala sada moju omiljenu pjesmu My Immortal, a onda sam pola sata tražila šta da obučem. Nakon 6 kombinacija našla sam svoje farmerke, crnu majicu sa natpisom Cradle of Filth i crni duks. A onda sam se zarovila u svoju obuće da nađem svoje crvene starke i nakon petnaest minuta potrage našla sam ih i obula. Onda sam sve ostale probudila i sišla na doručak.

U Veliku Salu sam sišla među prvima, što se dešava jako rijetko. Sačekala sam dok ostali siđu i sjednu na svoja mjesta i šapnula sam im: Idem sa Fredom!
Počele su da plješću a Chloe me poljubila u obraz, a Maggs je dobacija: «Nemoj da radiš ništa što netreba»!
Nisam jela ništa puno a onda se čuop Filchov glas: «Svi za Hogsmeade ovdje!» i mi smo potrčali sa formularima do Ulazne Sale.

P.S. Evo napokon da se nakanim na post. Počela je škola i imam jako malo vremena ali znajte da vas čitam i kommam koliko god mogu, i da ću post objavim kada god budem mogla.
P.P.S.Alexis i gabrielle obećajem u idučem postu da upadate u priču
P.P.P.S. I da zahvalim Evan na ideji za ovaj post
P.P.P.P.S. Maggie možeš da skineš msn messagenger na neta i da ga koristiš sa gmail adresom, a ako nećeš moj gmail je evil.sophia@gmail.com
P.P.P.P.S.Ova pozadina mi se jako svidja a nisam uspjela napraviti fino donji dio pa che ovako da stoji dok se ne popravi sto ce nadam se biti uskoro:) i uradila sam remont boxa:)


Post je objavljen 09.09.2007. u 17:17 sati.