Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/pmak

Marketing

MAJMUNSKA POSLA

Kao i pola Hrvatske gledam reprize Seks i grada- kada stignem, zapravo. Nekad mi se spava, a nekad dođem kasno doma pa mi se i ne da, ali mogu se svrstati među one vjerne gledatelje. Sjećam kad je to bila tek najnovija hit serija, bila sam u osnovnoj i kasnije u srednjoj i nikada nisam imala neke zabrane oko gledanja te serije. Roditelji su mi dosta liberalni, barem što se seksualnosti tiče. Zna se što se smije, što ne smije, kada se smije, kada ne smije, ali sve se mora znati i ništa nema u rukavicama jer lakše ćeš dijete odgovoriti od razvratnosti ako mu objasniš kako to sve funkcionira nego da mu lažeš kako je ono palo kroz dimnjak jer ga je donijela roda, a da ti se kasnije pojavi s petnaest godina s trbuhom do zuba. Moja prijateljica Laura nije baš smjela gledati Seks i grad pa sam joj , sjećam se, nerijetko prepričavala nastavke. Njeni su roditelji bili i još su normalni, ali ona je imala eto zabranu na tom planu. Ali sad je punoljetna već odavno i nadam se da sad gleda nastavke i da zna da nije ništa propustila. Sve te teme samo su zapakirane u sjajni newyorški paket s lijepim visokim cipelicama pa nam se čini kako su njihovi životi toliko dramatični, nedostižni, a poželjni. Poželjni my ass!!!

Baš neki dan gledam epizodu gdje Carrie hoda s tipom s čijom si je obitelji bolja nego s njim samim. Na kraju shvati da mora prekinuti s njegovom mamom jer se toliko povezala s njom da je zanemarila probleme u vezi s njenim sinom. A prekinuli su kada su nastupili seksualni problemi. Jesam li ja jedina osoba na ovom svijetu koja smatra da nije sve u sexu? Jedina kojoj su draža druženja, socijaliziranja, ples, zabava, razgovori, zagrljaji od nečeg tjelesnog, prolaznog…? Ha?

U rujanskom broju Elle magazina 09/2007.GOD.VI. u tekstu Krešimira Pintarića „Zagrli me, majmune! “ pronašla sam citate koji su me inspirirali za današnji tekst. Od tuda sav ovaj uvod. Gospon Krešo piše kak mu je na večeru došla Marina, on je kak ti skuhal večeru, žena je kasnije tješila Marinu koja se uvijek žali na sve i svakog. Inače su joj glavna tema muškarci (bit će pokupila teme iz seks i grada hehe) , ali taj se put žalila na čangrizavu šeficu koja i u najboljim danima tvrtke sve gleda crno i sa strane bankrota. Krešimir je zaključio da je ta Marinina frendica ista Marina i kako njoj nedostaje samo malo nježnosti, tj. zagrljaj. Na kraju su je i on i žena zajedno zagrlili, rekli bi mi mladi ljudi, stisnuli su je u sendvič i svi su se osjećali bolje.


Ideju su dobili iz nekog dokumentarca u kojem su znanstvenici dopeljali odraslog majmuna prestrašenim i zlostavljanim majmunčićima koji ih je grlio, a oni bi se nakon toga osjećali bolje, počeli su se opet timariti, igrati s drugima i normalnije ponašati. Povećale su im se količine CRF hormona.


Image Hosted by ImageShack.us
Mogu reći da su mene ovo ljeto spasili i izvukli zagrljaji i nježnost ljudi koje bih mogla usporediti s tim odraslim majmunom. Pretpostavljam da je taj odrasli majmun bio stabilnijeg ponašanja, nije bio izložen traumama ili im se znao zdravo suprotstaviti, bio je zreliji i ponašao se zaštitnički.

Ja sam sad kao taj mladi majmunčić koji je mislio kako će ljeto provesti u samoći jer sam navikla da netko veliki stoji meni uz bok, tako sam se i ja osjećala jačom , a imala sam nekoga tko će me štiti , ali nije mi bilo na pameti da bi me ta sila mogla i zgaziti.

Hvala Bogu što je poslao Velike majmune da me vrate u realnost jednim jedinim zagrljajem povisivši moje razine hormona sreće i zadovoljstva, socijalnosti…


AJM BEK IN D GEJM

IIIIIII…… HAAAAAA…..


Post je objavljen 05.09.2007. u 10:35 sati.