Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspravanhod

Marketing

Ustajanje feniksa iz pepela

Kad u jednom trenutku posustaneš i više ne znaš gdje da kreneš, nešto je najgore što ti se može dogoditi. Živiš, ali ne živiš. Pobjegao bi, a nemaš gdje. Negdje si u paralelnom svijetu između sna i jave. Sve se to dogodi samo u djeliću sekunde, maloj vremenskoj čestici kad netko odluči da tvoj život nije više tvoj. Dogodi se u onom trenutku kad ljudskost ustupi mjesto oholosti, neizmjernoj mržnji samo zato jer ti zavidi na nečemu i poželi da je njegovo.
I onda taj netko odluči uništiti te. I tada nastupaš ti; dopustiš mu to, a da to nisi htio. I sve se pretvori u kaos i destrukciju. Sebi postavljaš bezbroj pitanja što te ljude vodi za tako nešto, no odgovori ne dolaze. I onda ti sine. Odgovora nema! Jedino što možeš je ustati kao feniks iz pepela i boriti se. Boriti se za sebe, za sve ono u što vjeruješ. Ali ne na njihov način, na svoj način. A zašto ti se sve to događa. Možda iz naivnosti, otvorenosti ili neizmjerne gluposti da ne činiš nikome ono što ne želiš da se tebi radi.
Posljednjih nekoliko mjeseci proživljavala sam pravu moru. Scenarij je bio kao iz onih otrcanih sapunica u kojima vidiš jednu epizodu i znaš sve što će se događati, ali ona traje i traje, ne nazire se kraj. I onda se zapitaš tko je ovdje lud? Ti ili onaj netko tko je jadan, očajnik koji je kadar učiniti sve da bi postigao zamišljeno. I onda kad taj netko počne gubiti tlo pod nogama, jer se sve ono što je gradio na lažima, manipulaciji raspada kao kula od karata, on poteže zadnji očajnički potez. Posljednja prijetnja očajnika; učiniti će sve da ti do daljnjeg zagorča život, razoriti će sve ono što si godinama gradio, povrijediti će, pa čak je i spreman na najgore, uništiti će one koje najviše voliš, za koje bi ti dao život.
I zato svima onima koji su bili glavni spisatelji scenarija poručujem:
ŽELIM VAM SVE ONO ŠTO VI ŽELITE MENI!
Dopustila sam u tom djeliću vremena da me ranite, no vratila sam se, jača nego ikad i sve vaše prijetnje i očajnički potezi ne znače mi ništa, jer ništa nisam započela, niti ću završiti. Ali učiniti ću sve da više nikome ne naudite, ako ikad poželite opet otvarati rane. Napokon, kraj se nazire i neka se više ne ponovi sve to. Neka sve ostane tamo gdje i treba biti, u prošlosti.
Netko tko mi neizmjerno znači rekao je: "Nemoj biti ono što nisi". I nisam, ja sam ono što sam uvijek bila. Otvorena duha i pruženih prilika za sve. Netko tko se zna boriti za sebe, kao ranjena zvijer bori se do posljednjeg daha, netko tko više neće ni u jednom trenutku dopustiti da mu gubitnici zagorčaju život.I zato na kraju; nikada, ali baš nikada da se niste usudili ponoviti scenarij, jer katapultirati ću vas ravno u Sotonino krilo


Post je objavljen 04.09.2007. u 20:42 sati.