Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/niamonitamo

Marketing

zbrda-zdola tek toliko da se nešto napiše

evo sjedim u internet kafiću, pijem bijelu, pušim i gledam kako nisam ništa na blogu objavio skoro već dva mjeseca, pa usprkos kroničnoj lijenosti odlučih napisati nešto.

Početi ću sa onim što je obilježilo protekle dane: poginulim vatrogascima. Neću puno filozofirati nego samo zaželjeti pokoj vječni njima, a mir njihovim obiteljima.

Blanka: Carica, kraljica, boginja .... malo sam se bojao Osake, jer sam imao dojam da, iz raznoraznih razloga, nije bila svoja na velikim natjecanjima, a ona me na najljepši mogući način demantirala. HVALA joj!

Početak školske godine: Pošto sam zbog neposjedovanja vozačke dozvole (a bogme i vozila) blagoslovljen mogućnošću da se vozim autobusom javnog gradskog prijevoza od Donje Zabiti u kojoj živim do Grada, primjetih danas povećani broj učenika prvih razreda srednje škole koji se, nakon lokalnih osnovnih škola upućuju u srednje škole, gdje će barem malo izmaknuti roditeljskom nadzoru i razmišljam što će od njih ispasti.

- neki će se iznenađeni novim mogućnostima slabo prilagoditi te će postati übernerdovi, darkeri i sl.
- neke će se zahvaljujući nedostatku gorenavedenog roditeljskog nadzora pretvoriti u razredne, školske, županijske megadroljice i zatrudniti u trećem ili četvrtom razredu (ovisno o tome idu li u trogodišnju ili četverogodišnju školu i o tome kako rano otkriju raznorazne metode kontracepcije) ili se udati odmah nakon škole.
- neki će završiti školu koju su upisali zato jer se nisu upisali u onu koju su htijeli, da bi kasnije u životu radili poslove koje mrze, jer ne mogu raditi one poslove koji im se sviđaju.
- neki će produžiti agoniju srednje škole upisivajući se na neke lijeve fakultete koji im ništa ne znače, i postati vječni studenti
- neki će otkriti čarobnu privlačnost lakih (i nedajbože teških droga)
- neki neće završiti srednju školu, i otkriti divote rada u poljoprivredi/baušteli/raznim drugim fizičkim poslovima
- neki će nakon završetka srednje škole otkriti da se baš njihova struka najmanje traži i provesti dugo vrijeme na zavodu za zapošljavanje isprekidano sezonskim poslovima
- neki će možda uspješno završiti srednju školu i zaposliti se u struci ili upisati željene fakultete i možda se smatrati da su sretni i uspjeli u životu.


Oprostite za ovako pesimističan pogled na njihovu budućnost, dabogda ne bio u pravu, ali ..... možda temeljim pesimizam na vlastitom iskustvu jer sam završio ekonomsku, zbog vlastite lijenosti propao na fakultetu, da bih radio glupe poslove i nakraju se skrasio u zaštitarskoj djelatnosti (ne mogu reći da mrzim posao, ali ni da ga volim), koja nema baš puno veze sa mojom strukom.



Post je objavljen 04.09.2007. u 15:17 sati.