Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Papa s mladima u Loretu

Draga mladeži, odbijte obijesno ponašanje i izaberite poniznost, zalažući se za zaštitu Stvorenoga.“ Poniznost je glavni put hrabrosti, a ne odricanja – na taj je put papa Benedikt XVI. uputio sudionike susreta mladih u Loretu, tijekom današnje Svete Mise na zaravni Montorso, na kojoj se okupilo 500.000 mladih. Sveti ih je Otac pozvao da idu protiv struje, da budu kritični prema primjerima života koji obilježava obijest, te da izabiru putove na koje upućuje prava Ljubav. Papa je, osim toga, mladima povjerio budućnost planeta na kojemu su – kako je kazao – očigledni znakovi razvoja koji nije uvijek poštivao osjetljivu ravnotežu prirode. Potrebno je usvojiti hrabre odluke, koje će znati ponovno uspostaviti snažan savez između čovjeka i Zemlje, i to prije nego bude prekasno.
Slaveći Euharistiju pred okupljenim mnoštvom radosne mladeži, papa Benedikt XVI. je uputio poziv na poštovanje prirode. Potreban je odlučan 'da' za zaštitu Stvorenoga, i veće zalaganje kako bi se promijenile težnje koje bi mogle dovesti do stanja nepopravljive štete – upozorio je Sveti Otac.
Od onih koji gaje san redovničkoga života, Papa je zatražio velikodušne odgovore. Život posvećen Bogu, nikad nije uzaludan – kazao je Papa potom pozvao mlade u Sidney.
Na skupu u Loretu bili su brojni mladi iz Hrvatske.


Post je objavljen 02.09.2007. u 23:11 sati.