Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakirablog2

Marketing

U ritmu Shakire

Ritam njezinih bokova i snaga njezina glasa očarali su mnoge cure i dečke. Tebi i tvojoj škvadri ona se jako sviđa i zato ti donosim cool cake o slatkoj Shakiri.

Shakira Isabel Mabarak Ripoll ili, za prijatelje, Shaki kolumbijska je pjevačica prekrasnog glasa i još boljeg stasa. Shakira je karijeru počela sa 13 godina u rodnoj Kolumbiji, a sa samo 15 godina objavila je svoj prvi album pod nazivom Magia. Svjetski poznata postala je 2002. godine hitovima Underneath your clothes i Whenever, wehnever te albumom Laundry service. Njen posljednji album, Oral Fixation, izašao je na engleskom i španjolskom, a pjesme Don't Bother, La Tortura i Hips don't lie bili su veliki hitovi i na našim ljestvicama.

Djetinjstvo i karijeraRođena je u Barranquilli (Kolumbija) 2. veljače. 1977. godine kao prvo od devetero djece u obitelji. Obitelj je bila siromašna, ali uvijek puna razumijevanja i sloge. Roditelji su je od malih nogu poticali da postane pjevačica, pa joj tako sigurnost toplog doma nije nedostajala. Sa 14 godina pojavila se na svjetskoj glazbenoj sceni iako tada još nije definirala svoj glazbeni izričaj. Jedina stvar koja je bila konstantna je njena neuništiva ambicija.
Suradnja sa suprugom Glorije Estefan bila je stepenica koja ju je odvela do vrha. U 2000. već je imala dva Latin Grammyja. Nakon toga njena popularnost stalno raste. Televizijska gostovanja, naslovnice časopisa poput People ili Time, reklame, koncerti i turneje postali su njezina svakodnevica. Da je zvijezda, potvrđuje i to što je pjevala na svečanosti zatvaranja posljednjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Berlinu. Osim toga ova kolumbijska megazvijezda je od 2003. godine i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. Zanimljivo je da je ljudi uspoređuju s Alanis Morissette.

Imidž i stil
Kažu da je postala plavuša iz nezadovoljstva. Naime, namjeravala je postati crvenokosa, no nakon eksperimentiranja s crvenom ipak se odlučila za plavu poput Marilyn Monroe. Prisjeća se da je bila debela u pubertetskim godinama i da je imala crnu kosu. Navodno su je izbacili iz školskog zbora jer je, prema riječima profesora, zvučala kao koza. No, kako god zvučala i izgledala u to vrijeme, sada žari i pali. Mnogi su kritizirali i njen način odijevanja, ali mladu pjevačicu ni to nije pokolebalo. Ipak, ima jedna stvar koju su joj stavljali na nos, a koja ju je zabrinula. Njen engleski, govorili su, nije baš impresivan i zlobnici su se pitali kako će joj se taj nedostatak odraziti na karijeru. Trudila se svoj engleski dovesti do savršenstva uz pomoć privatnih instrukcija. Zli jezici mogli su govoriti što god su htjeli, ali ona je unatoč svemu uspjela. Usudila se krenuti i korak dalje te svoju glazbu predstaviti svijetu na materinskom jeziku, španjolskom. Kaže kako su je instinkti navodili da tako postupi iako je znala da glazbena industrija time neće biti oduševljena. Ipak, i to se isplatilo. I koliko god joj tražili neku veću zamjerku, koliko god pokušavali pokazati da nije sve idealno u njezinu životu, ipak će se malo toga pronaći. Svojim izazovnim plesom u kojem se vidi rad svih mišića i gipkost njezina tijela, te pomalo sirovim ritmom sa singlom La Tortura postigla je još jednom svjetski uspjeh, a hit Hips don't lie dugo nije silazio s vrha 40 najvažnijih top ljestvica u svijetu.

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 31.08.2007. u 23:08 sati.