Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lingua

Marketing

Virus...

OK. Da krenemo. Pikula - nepromijenjeno. U cetvrtak su mu pokusali uzeti krv iz nadlanice (jer im je trebala veca kolicina), piknuli ga - a kad ono krvi niti za lijek iz te nadlanice. A boli ko sam vrag. E onda su mu uzeli prst, da ga iscijede, pa ga krivo piknuli. Treci put su ga dobro " izborali" pa je potekla krv, ali ga nisu mogli dovoljno iscijedit (prst), pa su onda uzeli minimalno dovoljnu kolicinu A DA BI TEK SADA UTVRDJIVALI O KOJEM SE VIRUSU RADI !!!!!
Sori na velikim slovima !!! Dijete mi se muci vec danima sa temperaturom, navecer je kao termo-pec, ponoci emanira toplinu u dovoljnim kolicinama da zagrije cijelu sobu - a oni meni tek sada ustanovljavaju o kojem se virusu radi !!!!
Gospode, pa ovo je mozda moguce u Timbuktuu, gdje je najblizi laboratorij 3 dana na magarcu, ali u srcu Amsterdama ???? Lijecnica svaki put kaze : ma pogledajte ga, pa on super izgleda (???), popipa mu jetru, limfne zlijezde itd..i kaze : dodjite slijedeci tjedan da ga opet piknemo !!! U medjuvremenu dijete kuri, nije rekla da mu snizujemo temperaturu, nije rekla da zovemo ako se " uzari" itd...puno toga nije rekla. Da ne govorim o stanju u kakvom smo Muz i ja, jedemo kao pticice, zeludac je jedan cvor oboma, spavam kao leptir (budim se ako mi na suprotnom kraju sobe proleti moljac), danju spavam na nogama dok kuham itd...Dok oni utvrdjuju virus...
Koliko je meni poznato, kod virusnih oboljenja jedan od kljucnih faktora je - brzo reagirati sa tretmanom. Ne znam po kojoj definiciji je ovo brzo i zasto oni ne zure...Moj Muz kaze..da je urgentno - ne bi nas pustili da cekamo, vec bi bio na odjelu utaknutih cjevcica. Slazem se, donekle. Ali, oni jos uopce ne znaju o cemu se radi!!! I kako onda da znaju da li je urgentno ili nije...?
Da ne pricam da me strah i za Pikulinu, koja je takodjer prijemciva na virus jer niti ona nije cijepljena..Netko mi rece preko telefona: ma, neka te tjesi to sto si ti dobra mama, koja se inace o svemu jako brine, radis sve po PS-u (pravilniku sluzbe u staroj JNA), i ovako i onako ne mozes nista uciniti, pa sto onda toliko brines u ovom slucaju - kada si nemocna??? Ja sad ne znam jesu li ljudi malo blesavi ili im fali koja Lego kocka u glavi, ali ispada kao da ja brinem zato jer mi je to posao ili svakodnevna razbibriga (kao krizaljka), a ne zato sto me to muci!!! Ne razmisljaju, eto...
Glavno da je Pikula dobio na dar olovku zato sto je bio dobar i hrabar kod vadjenja krvi !!!! Zamisli rasipnistva !!!!
A virus ????

Post je objavljen 31.08.2007. u 17:06 sati.