Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kabulskeprice

Marketing

Nove kuce - novi kandidati

Ja obecah rjedje postove, ali sta cu kad se stalno nesto novo dogadja.
Jucer smo razgovarali sa agentom za nekretnine koji se ovdje zovu "dealer". Bio je sokiran nekorektnim ponasanjem naseg gazde, pa je odlucio da nas udomi kako treba i gdje treba.

Kao prvo, zao mi je sto nema slike kuca da potkrijepim opise, ali sve se odvija brzinom munje. Moramo pogledati stvo vise kuca i sto krace vrijeme.

Jucer smo isli u naselje Barghballa. To je dio naselja Karte Parwan, samo malo blize hotelu Interkontinetal i nekih dvije tri minute dalje od grada.

Ulica u koju smo dosli izgledala je jadno. Makadam i smece gdje god pogledas. Ipak, djeca, pa i djevojcice koje su se igrale na ulici, znak su mirnog i sigurnog susjedstva. Zaustavili smo se pred ofucanim vratima i zalupali na njih.

Kada je veseli bradonja u tradicionalnoj afganistaskoj tuniki otvorio vrata ugledali smo najljepsu kucu koju smo ikada vidjeli u Afganistanu, a vidjeli smo ih puno.

Ogromno dvoriste. Poplocani dio vodi do kuce, a travnjak je okruzen gredicama cvijeca. U jednom kutu dvorista je i stara loza puna grozdja.

Kuca ispred nas je plava. Gradjena u britanskom kolonijalnom stilu. Mala terasica sa dva stupa u dorskom stilu pridrzavaju balkonic na drugom katu.

Mogla sam nas zamisliti kako ispod guste loze sjedimo i pijemo kavu, dok nasa kujica Luna zakopava svoje igrackeu svjeze okopane gredice cvijeca sa mladicama dragoljuba, koje je tek pustio prva dva listica.

Kuca iznutra ima 6 soba na svakom katu. Sobe su male, spojene vratima, tako da se lakse griju zimi. Zbog mnogih vrata, kuca izgleda kao labirint. Kupatila su u relativno dobrom stanju, a kuhinjica je preslatka. Iako prljava, cadjava i masna, sa samo malo maste mogle se zamisliti kako izgleda sa nasim novim kuhinjskim elementima. Vrata u kuhinju su mala malena, pa se i ja, iako sam visoka samo 156 cm, moram sageti kad prolazim kroz njih.

I to nije sve. Gazda je pristao da kucu potpuno renovira za nas. Sve, od krecenja do popravka puknutih cijevi, pa i ciscenje bilo bi sredjeno prije nego se uselimo. I bas kada smo pronasli idealnu rezidenciju, sok!

Cesta koja vodi prema hotelu ce se uskoro siriti. Kuca je predvidjena za rusenje. Nitko ne zna kada, kazu nam. Ovo je Afganistan. Radovi ce poceti mozda za mjesec dana, a mozda i za dvije godine. Tko zna.

Steta, rekao je moj muz. Ovdje bih se stvarno osjecao kao gazda sa americkog juga.

Prije nego smo napustili kucu, okrecemo se jos jednom.
Danas iza 5 u istom kraju idemo gledati jos jednu kucu. Kazu da je divna...




Post je objavljen 29.08.2007. u 05:42 sati.