Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Koje boje su makedonski vatrogasci?

Neki dan sam vidio na TV kako izgledaju ovi požari na Peloponezu. Strah i užas. To izgleda tako da ti se mora sledit krv u žilama. I najgore je što se čovjek čini bespomoćnim. Zajedno s pripadajućom tehnikom. Ako ste jučer još vidjeli i američke satelitske snimke, sve vam je jasno.
Pomoć stiže sa svih strana. Francuzi, Talijani, Španjolci i Portugalci šalju kanadere. Evo i mi danas odlučili pomoći s jednim kanaderom. Ciprani šalju vatrogasce. Šveđani opremu. Pomažu Europljani i Rusi i Amerikanci. Svatko će pomoći koliko može.

I Makedonija je željela pomoći. Poslala u Grčku autobus pun vatrogasaca. Koji su Grci uredno vratili ne dopustivši mu ulaz u zemlju i još su rekli da im pomoć od Makedonije ne treba!
Tako bar kaže radio.

Deng Xiaoping je svojedobno rekao da nije važno je li mačka crna ili bijela nego da je važno jel tamani miševe. Ne moramo baš biti toliki oportunisti. Možda ima stvari oko kojih se ne možemo pogađati.
Ali, gledajte! Ova sigurno nije takva. Mislim da se radi o životima ljudi i o našoj zajedničkoj baštini koja je slučajno locirana na Peloponezu. Pa zar vi, dragi Grci stvarno mislite da je spor oko imena s "malim" Makedoncima dovoljan razlog za ovakvu reakciju? Zar je FYROM baš toliki trn u vašem oku?
Nije li ljudski i prirodno da ti susjed priskoči u pomoć? Možda je svaka kriza i dobra za nešto; evo možda se nešto moglo i započet s ovim makedonskim autobusom?
Što više o tome mislim, čini mi se da vi Grci niste baš pri sebi. Bojim se da tamo kod vas glupost trči mrtvu trku s plamenom, Volio bih da hitno ugasi oboje.
A za kraj malo pitanje: ne dao bog, ali ako plane u Makedoniji, jel ima nekih naznaka o tome kakvu reakciju od grčkih susjeda možemo očekivati? Čisto da se unaprijed pripremimo.



Post je objavljen 28.08.2007. u 16:13 sati.