Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lifeissgoood

Marketing

oj svima...bilo bi vrijeme da ja napisem novi post...
inace...prosjecno pisem 4 posta u mjesecu...lol....i tako...skoro lito gotovo...kmeecry...a dobro...bas mi je dobro proslo...zanimljivo....nego...neki dan sam trazila na netu nesto o meni vrlo dragim zivotinjama-gusterimasmijeh....lol...i sad sam nasla...iii...ne znam sto drugo napisati...pa cu malo o njima...a ako se ikome cita(sto cisto sumnjam) citajte...a ako ne...nista...ja sam post napisala
ovako...pronasla sam nekoliko vrsta...
-kameleoni
-iguane
-agamidae
-australski kusorepi gušteri
...o ovim vrstama sam nasla najvise...a i najzanimljivije(meni)...iako je bilo jos vrsta kao...
-otrovni gusteri
-bezuhi gusteri
-angouide
-pješčane ribe
itd.itd...uglavno ispod je nesto o ove prve 4
Iguane (Iguanidae).
Iguane žive u Americi i na Madagaskaru, a Agamidae u Africi, Aziji i Australiji. Kod iguana postoje mnogi slucajevi slicnog prilagodavanja na slicne prirodne sredine, iz cega proistice i slicno ponašanje. Zbog toga podsjecaju na pripadnike Agemidae nadene u Africi, Aziji i Australiji.
Iguane obuhvacaju Sceloporinae iz Sjeverne i srednje Amerike. To su kopnene životinje koje se hrane insektima. Mogu živiti do visine od 4000 metara. Tipicni predstavnici su gušteri, pripadnici roda Sceloporus sa 300 vrsta. Rogata krastaca (Phrynosoma) ima macolike rogove i uglavnom se hrani mravima. Živi u pješcanim pustinjskim predjelima na zapadu Sjeverne i srednje Amerike gdje se krije uvlaceci se bocno u pijesak sve dok joj pijesak ne pokrije citavo tijelo, izuzev glave. Kad je napadac šcepa, ona snažno trgne glavom i zariva svoje oštre bodlje u napadaca. Tropidurus vrste naseljavaju ista staništa u Južnoj Americi kao rod Sceleropus u Sjevernoj Americi. Vrlo su okretni i toliko brzi da mogu uhvatiti plijen u letu.
Prave iguane rasprostranjene su u toplijim podrucjima Amerike. Medu njima je zelena iguana (Iguana iguana) koja može dostici dužinu od 2 metra. Imaju dugacak jezik i žive na drvecu. Dva roda Conolophus i Amblyrhynchus žive na otocima Galapagos: prvi rod je kopneni, dok su životinje drugog roda morske i hrane se morskim algama. Najcudniji primjerak iguane vjerojatno je blizak (Basiliscus basiliscus) koji živi na drvecu u blizini rijeka i potoka u tropskim podrucjima obje Amerike. Tijelo mu je bocno spljošteno, rep je u obliku bica, a zadnja strana glave produžava se u izraštaj nalik na pijetlovu krijestu. Blizak može trcati po površini vode na zadnjim nogama, držeci tijelo skoro potpuno uspravljenozubonut.

Agamidae.
Agamidama pripada više od 300 vrsta. Neke su prilagodene životu na drvecu. Jedinstveni primjerak je leteci gušter (Draco volans) iz južne Indije i jugoistocne Azije. On ima ljuskastu membranu duž bokova što mu omogucava da jedri s drveta na drvo. Drugim vrstama više odgovara vodena sredina. Takvi su vodeni zmajevi (Nydrosaurus) sa Filipina, Celebesa i Nove Gvineje, medu kojima je i H. Amboiensis. Rod Agama srece se u Africi i Aziji; obicna agama (A. Agama) je vrlo cesta u Africi. Agama stellione živi u Sredozemlju


Kameleoni.
Osamdeset i pet vrsta Chamaeloentida, kameleona, poznato je po sposobnosti da mijenja boju tijela, da se prilagodi sa okolinom ili da pomocu nje izrazi svoje raspoloženje. Dobro su prilagodeni za život na drvecu; stopala su im nalik na kliješta; rep prilagoden za hvatanje dok im se oci krecu nezavisno, pri cemu je svako oko sposobno da napravi cijeli krug. Približno polovina vrsta živi samo na Madagaskaru, a vecina ostalih u Africi, južno od Sahare. Jedna vrsta je otkrivena u južnoj Indiji, a druga u zapadnoj Aziji, sjevernoj Africi i južnoj Evropi: to je obican kameleon (Chamaeleo chamaeleo). Kod mužjaka glava cesto ima oblik šljema. Kameleon ima dugacak, crvolik jezik kojim hvata insekte, buduci da ga može daleko ispružiti.


Australski kusorepi gušter (Tiliqua rugosa) ima zdepasto tijelo, pokriveno tankim sjajnim Ijuskama. Rep mu je krupan poput glave pa postoji mogucnost da se napadac zbuni i dovede u nedoumicu što je glava a što rep. Scinus scinus je jedan od pješcanih scinksova prilagoden životu u suhoj sredini. Scinksovi Tropidophorus, mabijas (MabuyaJ, repohvatni scinks (Corucia zebrata), vitki scinks (LYBosamaJ i zmijooki scinks (AbJepharus) su rasprostranjene vrste.

i sad jos jedna pjesma....koju u zadnje vrime cest slusam...


And I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
'Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah you bleed just to know you're alive

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am


i to bi bilo to...pozdrav do iduceg posta...mahwavemah

Post je objavljen 27.08.2007. u 13:36 sati.