Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivamiaerak

Marketing

Zaslužuju li neki i smrtnu kaznu?

Prije neki dan Sarkozy je odlučio najstrože kazniti pedofile - odlučio ih je kastrirati i staviti im narukvicu na ruku kako bi ih se moglo nadzirati nakon izlaska iz zatvora.

Zaštitimo djecu!Danas sam pročitala da neki naši stručnjaci ne bi bili tako rigorozni prema pedofilima te da bi u nekim slučajevima kastracija bila zadiranje u ljudska prava. Mučno mi je već i sada, dok ovo pišem. Ma kakvo zadiranje u ljudska prava??!!! Nema gore stvari od toga da odrasla svjesna osoba seksualno iskoristi malodobno dijete pred kojim je tek život! Posljedice koje će to dijete osjećati cijeli život su katastrofalne i nijedan lijek to neće moći izliječiti. Ta osoba uništila je jedan život! Od nevinog i sretnog djeteta naprave osobu sa osjećajem grižnje savjesti, povučeno i potpuno traumatizirano.

Neki stručnjaci čak tvrde da "pedofili recidivisti" moraju biti pod odgovarajućim nadzorom ali ... nastavlja gđa. Gordana Buljan Flander, "kad je posrijedi kastracija mislim da bi trebalo provesti stručnu raspravu i vidjeti iskustva iz svijeta pa odlučiti o tome". Pedofili recidivisti???? Pa koliko nevinih života taj pedofil treba uništiti prije nego ga naš sustav odluči podvrgnuti tom "zadiranju u njegova ljudska prava"? . Baš me zanima da li bi ti naši stručnjaci tako pričali da se to desilo njima ili njihovoj djeci. Uostalom, sutkinja Lana Peto Kujundžić izjavila je da "nikad u 30-40 sudskih postupaka pedofilije nije srela pedofila kojem se sudilo za teško djelo na štetu djece, a koji je rekao: Žao mi je što sam to učinio!".

Hrvatsko zakonodavstvo kažnjava pedofile na sljedeći način:

- Za spolni odnošaj s djetetom ili s njim izjednačenu spolnu radnju kazna je od 3-12 godina, a ako počinitelj pritom primijeni silu ili je žrtva nemoćno dijete, onda je najmanja kazna pet godina zatvora ili dugotrajni zatvor (od 20-40 godina)

- Najteža kazna predviđena je ako je spolnim odnošajem prouzročena smrt djeteta, ili je dijete teško tjelesno ozlijeđeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno. Tada počinitelju prijeti najmanje osam godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora.

Prestrašno! Znači jedan pedofil može ubiti dijete i najgore što mu se može dogoditi je da dobije kaznu dugotrajnog zatvora (20-40 godina)...

Zaštitimo djecu!O ovakvim se stvarima u našem društvu ne priča jer roditelji žele zaštititi svoju djecu. Međutim zataškavanje ovakvih slučajeva ne znači da ih nema. Najbolji način za smanjenje broja pedofila je upravo - smrtna kazna. Kinezi to rade prilično učinkovito s dilerima droge. Čim te uhvate, stave te na glavni trg i dobiješ metak u čelo. Nekada ovako brutalne metode djeluju krajnje necivilizirano, međutim učinkovite su. A i zašto bi brutalne i necivilizirane osobe dobile civilizirani tretman?

Post je objavljen 27.08.2007. u 12:54 sati.