Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Liburnia film festival

Od organizatora Liburnia film festivala dobili smo sljedeći press release:

LIBURNIA FILM FESTIVAL OBJAVIO PROGRAM DOKUMENTARACA

U programu 5. Liburnia film festivala, koji se ove godine održava od 30.08. do 02.09. 2007. u lučici u Ičićima, bit će prikazano 15 hrvatskih dokumentarnih filmova. Filmovi se natječu za nagradu žirija i nagradu publike, a bit će dodijeljeno i nekoliko posebnih priznanja.

'Ove godine smo po prvi put uveli selekciju filmova i ovih 15 je izbor od 50 pristiglih na naš natječaj. Osim toga, ove godine poboljšat ćemo kvalitetu projekcija, a ponosni smo i da će većina autora ponovno biti prisutna na Liburnia film festivalu', rekao je koordinator festivala Igor Bajok.

'Filmovi koje smo izabrali dobar su presjek onoga što je u proteklih godinu dana snimljeno u Hrvatskoj. Iako je bilo još zanimljivih naslova, nažalost negdje smo morali podvući crtu jer festival traje samo četiri dana. Gledao sam da filmovi budu aktualni, svježi i zanimljivi lokalnoj publici', objasnio nam je selektor Oliver Sertić.

Osim filmova u konkurenciji, nakon dodjele nagrada, u nedjelju, bit će prikazan izbor filmova s Tabor film festivala, najbolji dokumentarci Revije amaterskog filma iz Zagreba i najnoviji uradak Filmaktiva iz Rijeke.

Za vrijeme festivala, održavat će se tradicionalna radionica osnova dokumentarnog filma u organizaciji Filmaktiva i Restarta iz Zagreba. Na radionicu se potrebno prijaviti i to na e-mail marin.lukanovic@gmail.com

'Bogat filmski program, koji počinje svaku večer točno u 20.30 h, začinit će, kao i svake godine, nekoliko lokalnih bendova i dj-a. Moramo još jednom napomenuti da je Liburnia film festival prošle godine posjetilo oko 1500 ljudi i da su ga mediji i gosti priznali kao najjači lokalni brand', nastavio je koordinator Bajok.

Filmovi na festivalu su sljedeći:

"Boje nevidljivog" Magdalena Petrović

"Dobro jutro" Ante Babaja

"Edo Maajka – Sevdah o rodama" Silvio Mirošničenko

"Kriza Haidari" Tomislav Žaja

"Larissa – mirna žena" Mladen Ćapin

"Naša tvornica" Željko Sarić

"P.M." Irena Škorić

"Posljednji autohtoni Petrović" Damir Terešak

"Povratak mrtvog čovjeka" Petar Orešković

"Povratak u grad" Hrvoje Juvančić

"Projekt Carmen" Željko Zorica

"Ulica grafita" Sergej Kreso

"Ubil bum te" Nikola Strašek

"Varanasi" Tomislav Ćurković

"Za 4 godine" Nebojša Slijepčević




Post je objavljen 24.08.2007. u 13:02 sati.