Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magicdragonlady

Marketing

Za danas svašta nešto...



Jedna fotografkinja je uslikala ovo za jedan natječaj u fotografiranju (vidi na link Angel in the sky
) i tek naknadno nakon razvijanja je vidjela anđela na slici. Vjerujete li vi u anđele? Da ima tamo vani netko tko nas gleda, prati nas, štiti? Čitala sam danas malo o duhovima i anđelima. Znam da ima danas tehnologije kojima se mogu proizvesti svi živi i neživi fenomeni, ali ima i onih neoborivih snimaka nad kojima se stvarno treba zamisliti… hmmmmm…

Ali evo i ovo se dešava danas u svijetu, vjerovale vi žene ili ne:

Iranac izbatinan pred gomilom zbog alkohola i izvanbračnog seksa



TEHERAN - Iranac Said Ganbari (23) kažnjen je u četvrtak sa 80 udaraca štapom zbog kršenja iranskih zakona o ćudoređu. Javno kažnjavanje zaustavilo je promet u gradu Qazvinu, 135 kilometara zapadno od Teherana, a nazočilo mu je više od tisuću muškaraca, od kojih su neki izvadili mobitele i fotografirali događaj, a drugi su se penjali po semaforima kako bi bolje vidjeli.

Nije jasno kako je točno Ganbari prekršio zakon, ali agencije prenose kako se vjeruje da je zloupotrebljavao alkohol i imao izvanbračne spolne odnose. Policajci naoružani automatskim oružjem izveli su ga na glavni gradski trg i polegli ga na metalnu klupu, a potom su ga dvojica maskiranih egzekutora udarala svom snagom.

I na to se zapitam, nisam za kažnjavanja, ali kako to da druge države imaju zakon protiv izvanbračnih zajednica? Da se to i kod nas regulira, ne bi bilo razvoda i ljudi bi bolje razmislili kako bi se ponašali u zajednici.

A treća i posebna teme danas je prokletstvo faraona… Uvijek sam maštala i još uvijek maštam da odem u Egipat, i nadam se nekom lotu pa da uistinu i posjetim sva ta mjesta o kojima samo mogu čitati… No evo što sam pripremila za danas:



Jedan je Nijemac egipatskom veleposlanstvu u Berlinu poslao faraonsku rezbariju, s porukom da je njegovog oca snašlo „prokletstvo faraona“ zbog krađe slike. U poruci je još napisano da se osjeća obveznim vratiti je, iskupiti grijeh za svog oca kako bi ovaj mogao počivati u miru. Očuh je maznuo sliku tjekom posjeta Egiptu 2004, ali je ubrzo počeo se osjećati mučno i imati neobjašnjive groznice i paralizu, i nedavno je umro od raka. Starina je vraćena diplomatskom poštom u Egipat.

Eto toliko za danas, nadam se da ću opet naletiti na neke zanimljivosti…

Za kraj jedan stih, nema veze s ostatkom teksta, ali mi je zapeo za oko….

….Love….
….difficult to find…
….easy to lose…
….and hard to forget….


Post je objavljen 24.08.2007. u 11:58 sati.