Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

ČOVJEČE, CO TO 'MAŠ U GLAVI? NE BUDI GLUPINO!

Medijski isforsirani i po prostituirajućoj golotinji poznati fotograf Lupino konačno je - nakon što je to davno trebalo učiniti, jer je bezbroj puta činio blasfemne performanse! - priveden u policiju pošto je uhvaćen u sličnom nedjelu na splitskoj rivi. Mnogi su se iznenadili što se naša policija odlučila na takav čin, jer naša je javnost nažalost naviknuta na strpljivo podnošenje svakovrsnog pljuvanja osobnog i javnog morala i reda.

A bilo koji čovjek, koji svoje unutarnje frustracije i komplekse nastoji liječiti ili zatomiti javnim perverznim odnosom prema ljudskom tijelu pod plaštem umjetničkog izražavanja, zaslužio bi odmah osudu. Ali jedan Lupino ne, jer on je "ime svjetskoga glasa". O našem odnosu prema njemu ovisi hoće li nas svjetski mediji proglasiti zaostalim srednjovjekovcima, ovisnicima o Crkvi koja je "duboko zastarjela", ili će nas prihvatiti kao (iskompleksiran, ali neće nam to reći) dio "modernog, poratnog i rastućeg društva" (Butković).

Kada je taj "belosvetski" glumac s kamerom, patološki ovisnik o golotinji, prošle godine, iz protesta prema Crkvi, u nekoliko gradova s nekoliko golih "gadova" (ovo je samo radi rime!) namjerno upravo pred crkvama radio foto-session - nije bilo nikakva prosvjeda! Kad je, kao da je prikriveni pedofil, napravio seriju fotografija s bolesnom djecom i to još nazvao "humanitarnom djelatnošću" - nije bilo prosvjeda! Kad je potom, opet u "inspirativnoj" fazi očite pomaknutosti, na tragu sodomije napravio seriju fotografija žena s konjima - nije bilo prosvjeda!

Nitko nije branio ni javni moral, ni prava djece, ni dostojanstvo žene! Nisu se javile ni "dežurne" udruge, ni dječja pravobraniteljica, ni ženske organizacije - čak ni feministice! Jer tko smije išta zucnuti protiv takve "umjetnosti" pred kojom se svi klanjaju!

Evo, kako je naša javnost kukavna u svojoj šutljivosti, pokazuje i novi primjer estradne prostitucije. Stanoviti BoBo, glumeći tzv. ljetnog glazbenog "galeba", napravio je pjesmuljak u "glupino stilu", u kojem vrlo primitivno, prostački, bestidno i uvredljivo pjeva o stidnim dlakama Čehinje. Tu svoju galebina-pjesmicu naslovio je "Co to 'maš...?" Odmah su je s oduševljenjem počeli u Dalmaciji emitirati radijski urednici isto takvog mentalnog sklopa, a prihvatila isto takva nekulturna i glupa publika. I smrad je postao - hit! A BoBo - glavni kit!

A javnost? Ima li ona išta u glavi? Još nisam čuo da je netko od takve svinjarije išao braniti javni moral, da je netko upozorio na prava djece da budu zaštićena od estradnog vandalizma, a pogotovo da bi netko ustao u obranu dostojanstva žene! Ni u ovom slučaju (a stvar nije uopće nova!) nisu se javile ni "dežurne" udruge, ni dječja pravobraniteljica, ni ženske organizacije - čak ni feministice! Valjda i ovdje vrijedi da se nitko ne usudi zinuti protiv takve "umjetnosti" pred kojom se svi klanjaju! A "estradni bogovi" i bossovi zadovoljno trljaju ruke. Oni znaju co 'maju u kasici-prasici.

Na kraju, moram postaviti pitanje koje me muči. Ako se "normalne" žene (šutljiva masa) nisu javile u ovom "dlakenka-gaćenka-šumenka" BoBo-slučaju, jesu li ga feministice odšutjele zato što im je ljetno more u ušima ili zato što je feminizam, kao i sve vrste prostitucije pa i estradna, proizvod i plod iste "kulture smrti" kojom "arhitekti" danas uspješno zaglupljuju široke narodne mase i pritom dobro zarađuju?!



Post je objavljen 24.08.2007. u 00:24 sati.