Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gen3

Marketing

Pokret fokolara

U vrtlogu mržnje i nasilja Drugog svjetskog rata počinje ovaj Pokret
jedinstva i sveopćeg bratstva. Godine 1943. Chiara Lubich sa svojim prvim prijateljicama u Trentu ponovno otkriva Evanđelje. Zajedno ga žive u svojoj svakodnevici, počevši djelovati u najsiromašnijim četvrtima grada. Tako njihov osobni i zajednički život zadobiva kvalitativan skok. Ta prva skupina ubrzo postaje Pokret koji se širi prvo po Italiji, zatim po Europi i cijelom svijetu.Započinje nova struja duhovnosti temeljena na evanđeoskoj ljubavi iz koje niče pokret duhovne i socijalne obnove: duhovnost jedinstva, s izrazitim obilježjem zajedništva. Iz nje izrasta novi stil života. Nadahnjujući se na kršćanskim načelima-bez zanemarivanja, štoviše, ističući paralelne vrednote drugih vjera i kultura - odgovara na opće pitanje o smislu života i autentičnosti, te daje svoj doprinos miru i jedinstvu u svijetu: ruše se predrasude, a sjeme istinei ljubavi koje postoji u različitim kulturama prerasta u uzajamno obogaćenje; otvaraju se novi obzori u raznim društvenim sredinama: kulturi, politici, ekonomiji, umjetnosti.
Živeći ovu duhovnost u raznim sredinama i kulturama, otvorili su se plodni dijalozi: u katoličkom svijetu, medu pojedincima, skupinama, pokretima i udrugama, doprinoseći ostvarenju jedinstva; medu kršćanima različitih Crkava
da bi doprinijeli punom zajedništvu; među vjernicima raznih religija kao i osobama drugih uvjerenja.
Pokret fokolara proširen je na svih 5 kontinenata, poput malenog naroda raznih rasa, kultura i jezika. Ljudi najrazličitijih struka i društvenih položaja, kršćanskih tradicija, te različitih religija i uvjerenja nastoje biti sjeme solidarnijeg i ujedinjenijeg svijeta!




MIX slika sa raznih susreta party

Post je objavljen 23.08.2007. u 14:58 sati.