Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Porazom do pobjede

U sportu je relativno jednostavno doživjeti poraz. U jednom teniskom meču u kojem se servira na stotine lopti ponekad samo jedan bod može odlučiti o pobjedi ili porazu te pobjeda može biti stvar čiste sreće. Na kraju, sport je samo igra i ne treba ga uzeti preozbiljno. Pobijediti u životu, pitanje je života ili smrti dok je, pobijediti na sportskom natjecanju zapravo vrlo relativno. No sport je dobro mjesto gdje se čovjek može naučiti nositi s porazom, gdje može naučiti veće istine o pobjedi i porazu koji su stvarno bitni.
U novom filmu Rocky Balboa, boksač Rocky u kasnim pedesetima stupa u ring u borbu protiv nikad poraženog prvaka teške kategorije. Nakon depresivnog razdoblja u filmu Rocky 5, Rocky odlučuje nastaviti svoju karijeru kako bi, možda, vratio smisao svome životu. Posljednji Rockyjev meč u filmu, zapravo je meč njegova života, meč koji znači puno više od sporta. Prije borbe, prijatelj mu čita citat iz Biblije, a Rocky čak radi znak križa prije početka prve runde.
Njegova je filozofija: Nije bitno koliko je udarac jak, nego koliko jak udarac možemo podnijeti i nastaviti borbu. Drugim riječima, život je pun poraza, no ne treba se obeshrabriti i odustati nakon neuspjeha, treba nastaviti živjeti trudeći se oko pobjede. Rocky se ne boji udaraca niti poraza jer zna da je to sastavni dio života i njegov glavni cilj nije pobjeda u meču nego borba kao takva, njegova pobjeda je u tome što se nastavlja boriti. Svakako preporučam film. Sam ovaj tekst pišem potaknut novim filmom o Rockyju jer mi se čini da nosi važnu poruku o tome kako se držati u životu i što znači stvarno pobijediti. Rocky je u svom posljednjem filmu postao star, ali i mudar i mislim da vrijedi poslušati što ima za reći.


Post je objavljen 21.08.2007. u 00:54 sati.