Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trudnjacha

Marketing

Ojoj, opet je nesnosno vruće :(
Volim ja to leto, ali ne mrem više izdržati ove vrućine. Da sam na moru, pa i nekako da se preživi. Ali ovde, u gradu...uh! Bih se ubacila u kadu i ne bih uopšte izlazila iz nje, no mi nezgodno zbog laptopa - nije nepromočiv, pih. Ali, dobro, makar imam opravdanje za pojačano izležavanje i lenjost.
Ilustracija: premeštam se sa kreveta na fotelju i nazad svakih 10 minuta. Ponekad odem do kuhinje da nešto malo prezalogajim [da dokrajčim bocu šlaga, zapravo]. Pa se zadržim malo više ispred frižidera. Delom da bih se rashladila, a delom da pojedem SVE što se može gricnuti s nogu. Prasica :oink:


Budući da ne živim u Americi ili negde u tim otuđenim i potrošački orijentisanim društvima na mrskome Zapadu, već u domaćinski prisnoj Srbiji, ne mogu se nadati "baby shower" partiju, ali mogu očekivati proslavu dolaska bebe na svet. E sad, koliko ja znam, očekivani scenario podrazumeva sledeće - ponosnom ocu se cepa košulja (totalni bizar), bacaju se novčići na bebu (još jedan od scary momenata) i krka se i pije do iznemoglosti (svađanje oko politike se podrazumeva). Sad, moguće je da ne ide ovo sve odjednom, tj da ta proslava ide u etapama... Recimo, prvog dana se ocu iscepa košulja, pa se pije do iznemoglosti; pa se onda, kad beba i mama dođu kući, beba zaspe metalnim novcem, pri tom se pije do iznemoglosti; a onda se samo pije do iznemoglosti.
Uglavnom, nemam pojma i ne zanima me. Ako se ja pitam, a pitam se, to ćemo preskočiti.

No, zasipanje bebe darovima (metaforično govoreći, prizor bebe koja izbegava projektile simbolične novčane vrednosti mi se ni malo ne sviđa) uopšte nije loša ideja. Pa smo DM i ja počeli da pravimo spisak stvari koje su neophodne... bebcu, naravno ;-)

Here it goes:
1. kućni ledomat
2. projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)
3. mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2
4. iPod
5. Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone
6. DVD recorder
7. mikrotalasna pećnica
[to be continued...]

A za bebi-opremu ćemo se već snaći nekako ;-)
Spisak stavljam i u stupac pored, možda se neko i prevari, pa bebcu nabavi nešto sa spiska.

Inače, razmišljam kako ćemo srediti sobu za pišonju. Ono, koje boje zidovi, šta sve treba u njoj da bude, kako naći pravu meru između kjut i funkcionalnosti i tome slično. Meni padaju samo kjut ideje na pamet, za koje ne znam koliko su izvodljive, a cijenim i da je bitnija funkcionalnost. Stoga se mislim da Lolinki zadam da se zanima time. Ipak je on završio te neke škole, a i nije mi nasnimio šta mi je obećao još pre sto godina, pa da se iskupi. Doduše, ne garantujem da ću uvažiti njegov predlog.

Bila sam u nedelju na koncertu Terry Calliera, bilo je predivno (ako zanemarim užasno nevaspitanu publiku koja sve vreme koncerta ćaska). Ali, detaljnije o tome neki drugi put - sad je vreme da se prebacim na fotelju.


Post je objavljen 17.08.2007. u 15:26 sati.