Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svjetlost07

Marketing

NOVINSKI ČLANAK GLASA SLAVONIJE



Boravak u “Ljubici” - na najvišem rangu
ŽUPANJA - Izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe na Malom brdu u Gradištu, mjestu pokraj Županje u punom je zamahu.Kada su odlučili krenuti u ovu veliku investiciju, vrijednu 2,5 milijuna kuna obitelj Čolakovac je dobila potporu Vukovarsko-srijemske županije kroz kredit "Poduzetnik-žena",općine Gradište koja ih oslobađa plaćanja 50 posto komunalne naknade, te "Slavonske banke" koja će ih kreditno poduprijeti.
U Domu će biti mjesta za pedesetak štićenika.Pedeset posto kapaciteta bit će namijenjeno pokretnim korisnicima, a druga polovica nepokretnim i inkotinentnim starijim osobama u za to predviđenom stacionaru. Dom će raspolagati svim potrebnim sadržajima i odgovarajućim prostorijama što će omogućiti najveću razinu pružanja usluga smještaja, prehrane, brige oko zdravlja,njege, radnih i rekreacijskih aktivnosti, korištenja slobodnog vremena starijih i nemoćnih osoba i drugo.
"To je prvi privatni starački Dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.Zanimanje za smještaj postoji,a svakim danom upita je sve više", kaže Ljubica Čolakovac,vlasnica zdravstvene ustanove za njegu u kući "Ljubica", koja je investitor radova. U Domu će sve biti prilagođeno korisnicima, pa će se po potrebi ovdje za starije osobe biti otvoren dnevni ili vikend boravak, briga o starijima u vrijeme godišnjih odmora islično.Naime, sve je to sada problem, jer djeca su zauzeta poslom i svakodnevnim aktivnostima i nemaju puno vremena za starije. Inače, Dom se radi strogo namjenski po zakonima socijalne skrbi te će zadovoljiti sve kriterije za uvrštenje u prvu kategoriju.
Predviđeno je da u Domu radi 15 djelatnika raznih stručnosti i specijalnosti,od medicinskih sestara , spremačica, kuhara do radnog terapeuta. Dom će imati sve potrebne uvjete za korisnike,od zvučnog povezivanja medicinske sestre iz svih soba, prilagođenih kupaonica za polupokretne i zajedničkih prostorija za ostale korisnike kojima će biti omogućeno da i u svojim sobama imaju televizor i telefon. A ono što će ga činiti jedinstvenim zasigurno je i okoliš kojim će biti okružen, zelenilo i prekrasna priroda. Završetak gradnje Doma planiran je do početka sljedeće godine.

Autor: B. GALOVIĆ-DABIĆ

Lapsus-Boravak u Ljubici ????

Zdravstvena ustanova Ljubica ,bila je samo investitor izgradnje Doma SVJETLOST.












Post je objavljen 16.08.2007. u 00:31 sati.