Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supermusica

Marketing

informacije o snoop doggu

Calvin Cordozar Broadus, Jr. poznatiji kao Snoop Dogg (Long Beach, 22. listopad 1971.), američki hip-hoper.

Glazbena i kulturna ikona, hip hoper i hollywoodski vodeći čovjek, Snoop Dogg je brzo postao jako popularan u svijetu zabave.

Snoop Dogg je dobio svoje ime od svoje majke koja je u šali rekla da on izgleda kao crtani lik Snoopy. Nedugo nakon završetka srednje škole, uhićen je za posjedovanje kokaina, kojim počinje razdoblje od tri godine tijekom kojih je više puta uhićivan. Našao je izlaz iz kriminala u glazbi. Snoop Dogg je počeo snimati kućne snimke sa prijateljem Warrenom G, koji je bio polubrat od Dr. Drea. Warren G je dao snimku Dreu, koji je bio impresioniran sa Snoopovim stilom i počeo surađivati s njim.

Snoopov uspon do slave počinje 1993. godine sa izdavanjem debitantskog albuma “Doggystyle”. Već na početku prodano je 1.5 milijuna albuma. To je bio prvi debitantski album koji je postao broj jedan na glazbenim ljestvicama. Do kraja 1996. izdao je album “The Doggfather”. Popularnost gangsterskog rapa je opadala zbog skorašnjeg ubojstva Tupac Shakura i činilo se da je Snoop izgubio priliku za slavu.



Post je objavljen 12.08.2007. u 17:20 sati.