Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lopticaskocica

Marketing

Crni niz na cestama

U posljednjih nekoliko dana deseilo se nekoliko teških prometnih nesreća s groznim posljedicama. Ljudi su umrli, čak i djeca. Već sa strahom idem u promet jer na cesti ima nas svakakvih. Evo baš jučer idem i svojom greškom umalo da nisam prouzročila sudar. Cesta je išla ravno, ja nisam vidjela znak da ima prednost onaj koji skreće i umalo.... Naljutila sam se ozbiljno na sebe. Gdje to loptice gledaš, ali sve se desi živim ljudima. Za dva dana ću na zasluženi godišnji. Idem na Pag i odlučila sam ići starom cestom. Ne da mi se juriti po auto putu, jedino ću skrenuti na tunel Sv. Rok kako se ne bi vozila po Velebitskim serpentinama. Danas zadnji dan radim i ne mogu se isčekati kada će ovaj dan završiti. Još tri sata, a meni se čini kao vječnost.

falštafijadu nisam na kraju pogledala. Prije deset dana je padala kiša, a ovaj je utorak prestava odgođena, pa je planiram pogledati nakon godišnjega. Volim jako Histrione, a odnedavno pohađam i glumački tečaj. Jako mi je zabavno i dobro mi idu improvizacije. Izmislim karakter u roku sekunde i svi se dobro nasmiju. Tako sam jučer bila Jelica, kuharica od cca 65 godina koja radi sezonski na moru. Nemam bora jer mi ih nije imala ni pokojna baka, i vesela sam udovica iako sam se pravila blesava kao da ne znam što to znači. Poslije sam bila maturantica i bilo je baš fora. Nemam dečka, ali imam simpatiju i jako sam se sramila. Naravno da sam odličan đak i upisati ću pravo.

Jučer sam šetala po gradu i naišla na zgodne kratke hlačice u Benettonu. Odmah sam ih kupila i bila vesela što stanem u broj 38. Vježbanje tj. plivanje ovog je ljeta dalo rezultata i ako ću, a hoću biti aktivna i na moru mogla bih skinuti još koju kilu, a to bi bilo lijepo.

Preračunavala sam svoje financije i moram priznati da me svadba prilično koštala. No kako se jednom živi, a možda skoro dođe red i na mene nema veze. Novci su da se troše. Saznala sam svoju natalnu kartu i od srca se nasmijala. Imam dosta Vodenjaka, pa nešto Škorpiona, Jarca, Vage pa čak i Lava. Nisam dobila opsežno tumačenje, ali nema veze.

Za more sam si pripremila tj. za put pet cd-ova Celine Dion. Uživati ću na putu slušajući njenu glazbu. Ovaj sam vikend bila na Sljemenu na proslavi dana Sv. Jakova. Premda plivam i vozim bicikl totalno sam izvan forme za planinarenje. Odlučila sam se najesen upisati u planinarsko društvo i poboljšati svoju formu. Prijateljica je taj dan pripremila lazanje s gorgonzolom, a moj je nećak uživao u društvu njene djece.

Jedan me prijatelj zvao da kod njega provedem par dana besplatno, ali bilo mi je previše neugodno da bih to i učinila. Od jednog komitenta knjige su bile na kontroli na Poreznoj i sve je bilo bez greške. I to je dobro prošlo. Danas sipi kišica i drago mi je da će biljeke dobiti bar malo vode. Ovo je žedno ljeto i sve mi je žao kako vidim da se sve suši zbog nedostatka vlage. Osim toga ugodnije je i raditi po ovm vremenu.

Odlučila sam nastaviti pisati roman, ali nakon godišnjeg. Vrijeme je da se neke stvari privedu kraju, a pozdravljam i sve koje ovdje navrate iako nisam redovita. Truditi ću se više nakon godišnjeg.

Lijep pozdrav,

Lopticaskocica

Post je objavljen 03.08.2007. u 14:30 sati.