Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutmarketing

Marketing

Kom' treba Kwik-E-Mart?

Who needs the Kwik-E-Mart? ... I dooooooooo...... Tako je poznati Springfieldski trgovac Apu Nahasapeemapetilon zatulio nakn što je u jednoj epizodi ostao baz svojeg dragog radnog mjesta u crtanoj trgovini Kwik-E-Mart... Siguran sam da bi tako "tulio" i CEO ili neka druga faca u poznatom američkom trgovačkom lancu 7/Eleven da nije prepoznao ogroman tržišni potencijal pretvaranja svojih trgovina u onu iz crtane serije jer dogodilo se nešto nevjerojatno!

U sklopu promocije filma The Simpsons, 7 trgovina 7/Eleven u 7 američkih gradova pretvoreno je u Kwik-E-Mart poslovnice i tako, kao i sam film, na neko vrijeme jednostavno pomelo konkurenciju! Ljudi su stajali u redovima pred trgovinama kako bi kupili poznate proizvode iz crtane serije. Čovjek bi pomislio da se nešto dijeli, ali ne, radilo se o odličnom marketinškom potezu uprave trgovine i promotora filma.

Ne sumnjam da će Simpsoni i u Hrvatskoj "pomesti prašinu" iz kino dvorana, ali ovo je savršen primjer kako se vodi promocija nekog filma ili događaja.

Kako se trenutno nalazim u gradu u kojem je kino izumrlo... koma jel da?... jedva čekam priliku da pogledam film! Još da mi je uz njega Buzz kola ili svježe krafne s ružičastim mrvicama... mmmmm......

I, kom' treba Kwik-E-Mart?
...

Doduše, nismo ni mi od jučer. Pravo pitanje je: Kol'ko je kila jegera Kod Franceka? ;)

Mesnica "Francek" zbilja postoji i to u poznatom zagrebačkom "Naselku", a prvi put je spomenuta u mega popularnim Smogovcima kad supruga upita Nosonju "... jer zakaj da sad ja idem do Heinzelove kad mi je mesar tu preko puta?..."

Post je objavljen 02.08.2007. u 10:18 sati.