Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

51. Priča iz Hrvatske

Još uvijek sam u ljetno opuštajučoj fazi pisanja. Ne dam se ja tako lako smesti.

Već punih 17 godina u ljepoj našoj ljudi misle da govore (međunarodni) Hrvatski. Napisat ću jednu malu priču u kojoj ću spomenuti "međunarodne" rijeći.Vi se potrudite da bez prevodioca (na godišnjem je odmoru) shvatite o čemu pišem.

Pogledam ja sebe, onako realno u ogledalo i imam što vidjet. Sladoledi i kolačići su oko mog struka napravili fini šlaufić. Što je previše je previše pa i sa "putrom". Uskačem u traperice, (nešto su se stisle u pranju) stežem "okolotrbušni pantalodržač" ali tek na sljedećoj "buži". Oho ho, pa i "buža" nije na istom mjestu. Znam, sama sam kriva što ne mogu odoliti fino pečenom krumpiru i reš pečene korice "četveronožnog blatobrčkala". Volim jesti "četveronožno blatobrčkalo" i pohano i dinstano na sto načina kao što Natalina voli jaja. njami
Moram smanjiti kilažu prije jeseni jer tada nastupa još gori period za mene izjelicu, "bažul" šmalcani, "bažul" na čušpajz sa domačim kobasama...

Sjedam na "međunožno guralo sa dva napuhala" i znojim se, znojim... Težak je život nas žena. Stalno smo opterečene glupostima; jel mi je šminka dobra, jesu li mi se sljepile trepavice, kak mi "prda" zgleda u ovim ili onim hlačama...prolazimo pored izloga i u svaki se gledamo ko budale. Nečemo nikada naučiti da smo mi za muškarce uvijek samo žene, a za žene smo jedna drugoj rivali. Zapravo se mi uređujemo zbog drugih žena, pa sebe i tek onda zbog muškaraca. Priznale mi to ili ne, to je istina. Cijeli život se natječemo da zgledamo bolje od svoje navodno naj bolje prijateljice, od kolegica na poslu, uređujemo se jer "što bi druge o meni mislile" ili "pa nemrem takva izaći"... eek

A muški?
Oni ujutro uskaču u "gače" koje ih čekaju onako bačene preko stolice, namjeste "milokliz", navuku "bičve", obuku čistu košulju, stave "okolovratni dopupak", malo dezića, ali po košulji (navodno imaju alergiju na alkohol). Zanimljivo, alkohol u deziću im smeta ali onaj u želucu tako godi!
Njihova česta zanimacija je sport. Poneki vole mirne ali dubokoumne igre poput "mozgodrkajučeg rukoticala". Drugi vole napikavati pa odu igrati "zelenočohano četveronožno štapikalo".
Često ti naši muškarci zaglibe u ljubavne avanture (to smo mi krive) i nađu "vandomsku dojebnicu". Zašto smo si same krive?
Pa zato što nas prečesto boli glava, što veš neće sam da se spegla, što se frižider sam ne puni, što "rajngla" čami sama bez čušpajza ili dobrog safta.
Kada nam naši muškarci kasne ili nam se ne jave na "brzoglas" odmah dobijemo mlade. Osječamo se ko "četveronožno runjavo travopojedalo".

Da sam znala kako život zna biti kompliciran sitnicama, ostala bih "mukotrpna kurcočekalica" i svirala bih sama sebi odu ljubavi na "milozvučnom prstodrkalu".

Volim ja svoje čitatelje pa im dajem mali riječnik za pomoć.

međunarodni Hrvatski hrvatska

- Gače - Hlače
- Bičve -Čarape
- Milokliz - Muški spolni organ
- Buža - Obična rupa (na remenu ili bilo gdje)
- Čušpajz - Varivo
- Prda - Zadnjica, guza...
- Bažul - Grah
- Raingla - Posuda u kojoj se kuha
- Medjunožno guralo sa dva napuhala - Bicikl
- Zelenočohano četveronožno štapikalo - Biljar
- Okolovratni dopupnik - Kravata
- Okolotrbušni pantalodržač - Remen
- Mozgodrkajuče rukoticalo - Šah
- Milozvučno prstodirkalo - Sintisajzer
- Četvoronožno blatobrčkalo - Svinja
- Četveronožno runjavo travopojedalo - Ovca
- Mukotrpna kurcočekalica - Stara cura (usidjelica)
- Brzoglas - Telefon, mobitel
- Vandomska dojebnica - Ljubavnica


Imate li vi što dodati ??? mah

Post je objavljen 15.08.2007. u 17:07 sati.