Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

Devastacija kulturne baštine uz pomoć Ministarstva kulture

Upravo se vratih iz parka.
Ovi i ovakvi kamioni, kao i bilo kakva motorna vozila, ne bi smjeli parkirati u parku ni 5 minuta, a kamoli cijela tri dana. No evo događa se veliki „hepening“ - FUZijA, uz blagoslov naših poglavara, kako onih iz grada, tako i iz Ministarstva kulture.

FUZijA – tzv. Festival umjetnika, znanstvenika i aktivista – tako jak i prenaglašen naslov nečega što je više nalik loše organiziranom derneku nego nekakvoj iole ozbiljnijoj manifestaciji. Ma, doduše, nemam ništa protiv FUZijA i FUZijonerA – svaki bedak ima svoje veselje – ali ZAR JE TAKVIM SADRŽAJIMA MJESTO U DVORCU I PARKU – zaštićenim spomenicima kulture?! I to bez nadzora i bez zaštitara!?

Hrpa pijane i napušene balavurdije baulja parkom, dvorcem, riga, urinira i, da se kulturno izrazim, „ispušta fekalije“ okolo, pretvarajući dvorac i park u javni zahod! A sve to još novčano potpomaže – ni više ni manje nego – MINISTARSTVO KULTURE. K a t a s t r o f a !!! Pod urbanu kulturu prodaje nam se obilje nesnosne buke – pa ne možete ni ocijeniti vrijedi li što ta glazba ili ne, kad ionako ništa ne čujete od buke – i obilje smeća u parku i dvorcu.

Svaka čast onome tko je to organizirao, svaka čast Gradu Valpovu koji je i ove godine velikodušno ustupio dvorac, svaka čast Ministarstvu kulture koje plaća izravnu devastaciju zaštićenih kulturnih spomenika!!! Ipak, ljudi iz FUZijA-e ne znaju ništa o dvorcu, pa nije ni čudo što ih uništavaju, no Grad Valpovo i Ministarstvo kulture bi trebali znati – i raditi svoj posao: u dvorac i park mogu samo oni sadržaji koji im priliče i koji ih ne devastiraju!

Bila je ovo još jedna priča iz Hrvatske...


Post je objavljen 21.07.2007. u 18:11 sati.