Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro007

Marketing

Eduardo otvorio vrata Ćorluki i Vukojeviću

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Eduardov transfer u londonski Arsenal širom je otvorio vrata hrvatskim, ponajprije Dinamovim nogometašima. Engleski mediji javljaju kako se Tottenham ozbiljno raspituje o angažiranju Vedrana Ćorluke, dok je zanimanje Arsenala za Ognjena Vukojevića već otprije poznato…

Prijeti li Dinamu velika rasprodaja momčadi ovog ljeta? Sudeći prema napisima u britanskim medijima – da. Eduardov senzacionalni transfer u Arsenal zauzeo je prve pozicije u gotovo svim svjetskim sportskim medijima, a slična se prilika nudi i još dvojici Dinamovih nogometaša.
The Times otkriva kako se Tottenham Hotspur počeo raspitivati o mogućnosti dovođenja reprezentativnog braniča Vedrana Ćorluke. Treći po snazi londonski premierligaš 21-godišnjeg Dinamovca uočio je vjerojatno još protekle sezone kad su Modri igrali protiv Arsenala u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a njegovi nastupi u dresu reprezentacije samo su dodatno privukli pažnju.
I dok se o vezi Ćorluke i Tottenhama počelo javno pričati tek od ovog tjedna, veza između Arsenala i Vukojevića poznata je već otprije. Prvi je tu senzacionalnu vijest otkrio izbornik Slaven Bilić kad je kazao kako su se Wenger i njegovi pomoćnici raspitivali o njemu.
Sad kad je Eduardo postao topnik, očekuje se i odlazak Dinamova terijera na Emirates stadion. The Sun već navodi i iznos koji je Arsenal spreman izdvojiti za njega. Radi se o približno 7.5 milijuna eura. Razgovori su već uspostavljeni, potvrdio je to i Branko Ivanković koji je impresioniran informacijama koje posjeduju Arsenalovi skauti o Vukojeviću. No, u ovom slučaju je upitno može li Vukojević dobiti radnu dozvolu u Engleskoj.
Nakon što se hrvatski nogometaši godinama nisu mogli prodati u neke od najvećih europskih klubova, sada se pojavila prava pomama za njima. Dinamovi prošlosezonski rekordi očito nisu ostali tek unutar hrvatskih granica, već su se čuli i među trenerima europskih velikana.

Post je objavljen 03.07.2007. u 22:42 sati.