Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/myplacefortears

Marketing

FEMINIZAM...

znan da težu temu nisan mogla izabrat i da će past svakakvi komentari ali ljudi moji šta je tu je..

na ovaj post tj. ovu temu potaknu me neki film o ženama feministicama u americi koje se bore za svoje pravo glasa i statusa u društvu...

“feminizam je društveni pokret koji za žene traži jednaka prava i isti status kakav imaju i muškarci, kao i slobodu da same odlučuju o svojoj karijeri i o uređenju svog života”.

u grubu ali sve u jednoj rečenici... to je feminizam... drago mi je da nisan rođena u to vrijeme.. ali ni danas nije sve bajno.. oke žene imaju pravo glasa imaju pravo sudjelovati u politici imaju prava jednaka kao i muškarci.. sve to stoji i hvala Bogu da je tako.. ali opet se tu javi onaj muški šovinizam.. uvik se govori da su žene slababije od muškaraca, da se nemogu uspoređivat s njima, da žene su slabiji vozači a dokazano je da 87% prometnih nesreća su skrivili muškarci a ne žene. Govori se da su muškarci bolji u puno poslova i da su žene daleko iza njih.. oke! ja stajem protiv toga...ma molin te odkle ideja da su muškarci bolji od žena... nigdi ne piše niti će ikad pisat.. da nema žena vjerovatno tj. 100% nebi bilo ni njih muškaraca, da nije žena morali bi sami prat kuhat i da ne nabrajam sve te kučanske poslove.. a kad bolje razmislim zašto je žena uvik zadužena za kućanske poslove.. ja kad se udan ako se udan a kako san krenula ništa od toga, ali ako se nekim slučajem to dogodi i on će pomagat oko kućanskih poslova ili ću morat poduzet neke mjere.. ma šalim se ali ipak...
onda...muškarci dokazano je da više puta griješe... a opet će to nekako optužit žene.. naravno da je na muškarcu da da ženi kaput kad je hladno , naravno da je na njemu da joj primakne stolicu, ne iz razloga zato jer žena to nemože sama već zbog toga da bude kavalir...neželim van više filozofirat jer ako nastavin neću stat..

p.s. sad kad bolje razmislim da san živjela u ono vrijeme mislim da bi bila jedna od najaktivnijih feministica.... možda bi brže dobile ono što su žene tražile...:)

p.s.s. pusa mojim prijama.. volin vas....



Post je objavljen 29.06.2007. u 21:27 sati.