Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Frka u kokošinjcu

Kako je i bilo očekivano, Vlada Ive Sanadera sinoć je dobila povjerenje Sabora čiji ministri, koji su bili u upravnom odboru HFP-a, nisu spriječili kriminal iako je njihova funkcija u upravnom odboru upravo kontrola rada fonda. Ne samo da HDZ-ovi ministri nisu ništa napravili, već je upravo HDZ uhićene potpredsjednike imenovao na ta mjesta. Najgrotesknije od svega je teza kako je upravo HDZ zaslužan za otkrivanje kriminala u HFP-u.

Za slikovit prikaz, zamislite da su potpredsjednici lisica, ministri pijetao, a HFP jedan veliki kokošinjac. Ono što je HDZ napravio jest da je u kokošinjac doveo lisicu, stavio pijetla da čuva kokoši i pustio lisicu da radi što god hoće. Nakon što je buka u kokošinjcu postala toliko jaka da se čula i u kući, dolaze ukućani i maju što vidjeti. Lisica čerupa kokoši, a pijetao se našetava izvan kokošinjca.

I kako sad HDZ prikazuje situaciju? Mi smo zaslužni što smo spriječili lisicu da očerupa sve kokoši jer smo bili mudri pa smo pustili lisicu u kokošinjac koja je napravila takav lom da se to čulo čak i u kući što je za rezultat imalo da su svi ukućani doletjeli i spriječili lisicu da dovrši posao. Naš pijetao pokazao se sposobnim jer se nije uhvatio u borbu s lisicom, već se mudro okrenuo praveći se da ništa ne vidi i tako sačuvao svoju poziciju čuvara kokošinjca. U cijeloj priči nije bitno što je pola kokošinjca nestalo, jer eto sačuvali smo čak pola kokošinjca!

Takva je priča i s HFP-om. HDZ se busa u prsa kako je privatizirao više tvrtki nego koalicijska vlast, a sad odjednom čitava privatizacija iz sadašnjeg mandata HDZ-a, nekih dvadeset predmeta, je pod istragom. No nema razloga za paniku. Ivo Sanader kaže da Vlada odlično radi svoj posao.


Post je objavljen 29.06.2007. u 09:38 sati.