Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bordericazauvijek

Marketing

opet i opet i ponovno opet

...evo, moj 3. blog...s tim da su ostala dva još uvijek u funkciji...a budući da ja imam puno vremena za dosadu, što druo da radim neg blog...al evo, nadam se da će biti kolko-tolko normalan jer ću većinom pisat o snb-u, al nemojte se naljutit ak bude tu i tamo koja košarkaška informacija (al ak bude, bit će rijetko)....hehehehehe...

...evo, da ne bude kao kod svih koji prvi post napišu onak, reda radi...kao pozdrav svima...ja ću napisati nešto konkretno...pa tak ak vam se da čitat, samo izvolite, ak nećete, nitko vas ne tjera da to radite...al evo, moja preporuka je da pročitate...bar vi koji volite snb...hehehehehe...pa...KRENIMO U AVANTURU (to je iz nekog crtića, al trenutno se ne mogu sjetiti kojeg...)...e da, tekst (kojeg sam skinula s neta...na kraju ću vam reć s koje stranice) je napisan normalno, tj nije podebljan a moj tekst tj. moje mišljenje je podebljano.,..samo da znate razlikovati


Tko je prvi izmislio snowboard? Na ovo pitanje teško je dati odgovor jer je prvi snowboard izmislilo više osoba - koje se međusobno nisu poznavale.

Prvi koji je došao na tu ideju bio je Jack Bruchett koji je 1929. godine, pomoću konjskih uzdi i komada tkanine, na noge privezao dasku i njome se spuštao niz padine.

daj probajte to vi napraviti...ja jesam...imam još uvijk ožiljke po nogama

Srednjoškolac Tom Sims je 1963. na drvenu dasku zalijepio komad tepiha, a kao podlogu je iskoristio komad lima - njegov razredni projekt za tu školsku godinu.

ovo nisam probala al nitko ne kaže da neću...hehehehehe

1965. g. Sherman Poppen je došao na ideju da iznenadi svoju kćer novom igračkom. Spojio je dvije skije, a njihov vrh «nosa» svezao je konopcem kojim je kontrolirao dasku. Nakon što je zainteresiranost za tu igračku porasla u krugu kćerinih prijatelja, patentirao je svoj proizvod pod nazivom The Snurfer. Tokom 1966. g. Snurfer je prodan u više od pola milijona primjeraka, a održavala su se i natjecanja za djecu gdje je među najboljima bio Jack Burton. Proizvodnja Snurfera je trajala do 1979. g.

preporučam da ne pokušavate ovo jer je moj frend to napravio...idiot završio u bolnici na 3 dana...pao je preko nekog kamena i polomio mali prst na desnoj nozi....(koja koma)...hehehehehe

1969. g. Dimitrije Milovich je došao do sjajne ideje nakon što se iz zezancije nekoliko puta spustio na konobarskom pladnju po snijegu. Spojio je tehniku izrade surf dasaka i skija te napravio nešto slično snowboardu. Nakon tri godine kao rezultat njegove ideje nastaje tvrtka Winterstick koja unapređuje tehnologiju i čiji su se proizvodi uskoro počeli reklamirati na stranicama časopisa kao što su Playboy, Powder i Newsweek. Popularnost tog sporta gotovo je preko noći porasla.

nisam se spuštala na konobarskom pladnju, ali jesam na onim najlonima...i to na jako velikim padinama...iskreno, tko nije probao a voli imati u sebi veliku količinu adrenalina (kao ja), nek obavezno to proba...iako, nakon tog nećete moć sjediti normalno cca 2 sata, al nema veze...hehehehehe


Onaj isti Jake Burton koji je pobjeđivao na snurfer natjecanjima za djecu 1977. počinje prizvoditi svoje daske na kojima, naravno, i pobjeđuje. Još jedan od njegovih proizvoda su prvi vezovi kojima je olakšalo kontroliranje daske i osigurao lakšu pobjedu. Iste te godine Tom Sims i Chuck Bartfoot proizvode snowboarde u garaži, sve do 1980.g. kada Sims potpisuje ugovor sa tvrtkom Sport Vision, a Bartfoot otvara svoju tvrtku, no ona uskoro propada.

šta bi mi bez njega...LOMILI SE BEZ VEZ(OVA)...hehehehehehe

1980. fantastični g. Jack Burton ponovno radi korak naprijed - unapređuje proizvodnju snowboarda primjenivši P-tex bazu, tj. tehnologiju izrade skija, a ostali proizvođači su počeli pratiti taj način u izrade. Kada je 1985.g. prvi ugradio metalan rub na snowboard i izradio mekane tzv. high-back vezove pokrenuo je revoluciju i snowboard je bio dozvoljen na skijalištima!

Prva natjecanja započela su početkom osamdesetih godina, a prvo internacionalno natjecanje održalo se 1982.g. u Vermontu pod nazivom Suicide Six. Ime je bilo prikladno jer uzevši u obzir ondašnju opremu i strmu ledenu stazu, cilj je praktički bio ostati živ, a ne stići prvi ;)

Prva snowboard natjecanja popratili su i prvi snowboard časopisi kao što su International Snowboard Magazine (`81.) i francuski magazin Apocalypse Snow (`86.).

Nakon što je 1994.g. snowboarding proglašen olimpijskim sportom, održano je i prvo amatersko svjetsko prvenstvo u susjednoj nam Sloveniji.

Samo četiri godine nakon amaterskog prvenstva kanađanin Ross Robagliati odnio je zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Naganu, Japan. Prvi zlatni boarder nije dugo blistao - pao je na doping testu...... njegov test bio je pozitivan na marihuanu....;)

preuzeto sa http://www.boarder-zone.net/


i to vam je kratka povijest snowboarda i snowboardinga...slijedeći post će biti vezan za....pa, vidjet ćemo...kak me pukne inspiracija...

...eto, veliki pozdrav od *dorice*...hehehehehe...uživajte...

wavewavewavewavewavewavewave

Post je objavljen 28.06.2007. u 10:27 sati.