Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Cijena kavice u Osijeku iznosi jedan Branimir Glavaš

Da je politika kurva, to već svatko zna, ali svaki put se čovjek iznenadi kad se sam uvjeri koliko taj kurvarluk može pasti na niske grane, naspram kojih onaj stvarni značaj tog najstarijeg zanata na svijetu dobiva dimenziju gospodskog.

Upravo to dogodilo se u ponedjeljak 26. Lipanja 2007. u Osijeku gdje su se na zajedničkoj kavici sastali Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Anto Đapić, Vladimir Šišljagić i Zlatko Kramarić. Do prije neki dan nabacivali su se blatom jedni po drugima časteći se etiketama nesposobnih, brodovima luđaka, političkih lešinara, nasilnicima, prevarantima i sličnim pridjevima. No izbori se bliže i HDZ-u je postalo jasno da će bez koalicije s HSP-om moći nakon izbora formirati vlast. S druge pak strane HSP-u je jasno da jedino kao koalicijski partner HDZ-a ima šanse ući u novu vladu. HDSSB je regionalna stranka koja svoj uspjeh jedino može zahvaliti Branimiru Glavašu i njima je također jasno da bez njega ne mogu protiv svih, tim više što je sad već izvjesno da Glavaš neće na slobodu tako skoro, a i čini se da se suđenje odmiče od politike pa se tako samim time smanjuje i mogućnost da Glavaš preživi politički to suđenje.

Između ostalog u video prilogu, Mislav Bago pitao je Đapića kolika je cijena popijene kave, na što se Đapić prvo napravio malo blesav, da bi zatim nemušto izbjegao odgovoriti koliko je politički došla ta kava, kazavši da nije puno došla. Ako bi to preveli na svima razumljiv jezik, cijena ispijene kavice je bila točno jedan Branimir Glavaš. HSP i HDSSB napuštaju Glavaša u zamjenu za dio kolača zvanog vlast.

Dragi Slavonci i Slavonke, kad drugi put budete dolazili u Zagreb pjevati nekome ispred prozora zatvorske bolnice, sjetite se ove kavice i razmislite u službi čijeg interesa to radite i tko to manipulira vama.

Post je objavljen 26.06.2007. u 09:19 sati.