Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceana

Marketing

S Vidom na terenu

Često se nađem u situaciji da trebam napisati prezentacijski tekst o nekoj osobi ili grupi. No big deal. Proučim njihov bio/promo tekst, dodam vlastita iskustva i doživljaje s dotičnima and that's it.

No, prije nekoliko godina trebala sam složiti kratki info o njemu i...nikako da nešto iscuri. Njegovi biografski podaci bili su mi presuha podloga, moje osobno mišljenje prejaki začin. Trebalo mi je nešto između, ali on nije osoba za «nešto između».

Jesam, sročila sam nešto kad je rok već stisnuo, ali i to nije bilo to.
I nikada vjerojatno neće niti biti.

Preteško je pisati o njemu, a da ne ispadne isprazno veličanje «lika i djela».
Što znači da je netko po zvanju profesor tjelesne kulture, proučava i podučava tradicijske plesove, stručni je suradnik Međunarodne i inih smotri folklora, iza sebe je ostavio milijune otisaka stopala po gorama i ravnima, u pismu, slici i zvuku zabilježio nezamisliv broj starih pjesama, plesova i običaja...Što to znači? Ma, ništa posebno, ako ta osoba iza sebe, na svakom tom komadiću prirode koju obiđe i u svakom čovjeku čije predanje zabilježi, ne ostavi komadić svog isprepodijeljenog srca.
Vido Bagur ga ostavlja.
Danas je ponio i naša. I znate kako to ide? Ostaviš komadić srca, a onda se u to upražnjeno mjesto utisne još veći komad sastavljen od mnoštva komadićaka onih koje si upoznao i prirode čije si gostoprimstvo upio ili upila.
Tako smo se Soulmate i ja danas vratili s jednog od Vidinih putešestvija.
Upoznali smo divne ljude, božanstvenu prirodu, naslušali se starih pjesama iz Bosanske Posavine, zvuka šargije, nagledali plesa i nasmijali se od i do srca s vedrim i vrijednim ljudima.
Vido, hvala ti!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 26.06.2007. u 01:05 sati.