Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rostiljanje

Marketing

Ražnjići od spuža

Kad padne kiša stari se nekad siti pa ode skupljat poljske pužu-spuže.Oni izlaze posli kiše i nije ih problem navatati.Kad se skupe triba ih ostavit u vrići od kumpira par tjedana da se išćiste.Prije pripreme ih stavimo u vodu i bacimo šaku soli da oni izađu,jer budu začahureni.Kad svi izađu operemo ih u nekoliko voda da izbace slinu i operu se.Inače se kod mene ukući spremaju na lešo tj. samo se skuvaju i zamuti se kvasine ulja soli papar u pijatiću i svak sebi čačkalicon vadi i umače u taj umak.Ovaj puta ću napravit ražnjiće-prvo se skuvaju (dok se kuvaju treba skidat pjenu koja se stvara) i kad se olade sve ih izvadin iz kućica.Pripremin kapule pancete paprike i njih.Naša san dvojicu da nadivaju to dok ja sredin vatru.Ovo nije toliko za naisti se pa smo uz to ispekli još mesa.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9.

Kad smo ih nadili posolimo ih popaprimo i polijemo maslinovim uljen i ražnjići su spremni za pecidbu.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9.

Kad je meso skoro gotovo stavimo spuže jer njime netriba puno.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9.

Samo ih privrćemo i za 5-10min su gotovi,netriba ih pripržit.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9.

Šta da van kažen prvo smo poili sve spuže pa tek onda na meso pribacili,super su bili!"

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9.

Post je objavljen 25.06.2007. u 20:29 sati.