Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/worldofhorses

Marketing

ROLLKUR ILI TORTURA ??

Jahanje sprijeda unatrag – jahanje rukama
Pokušaj postizanja prikupljenosti kod konja s prednje strane unatrag, istovjetno je pokušaju da sirovi kruh obojite zlatno-smeđom bojom očekujući kako će ga to učiniti pečenim. Jednostavno, riječ je o pogrešnom smjeru. To je pokušaj imitiranja završnog rezultata dotjerivanjem vanjskog dojma umjesto rada na razvijanju preduvjeta za ostvarivanje prikupljenosti.
Energija, ritam, ravnoteža i prikupljenost generiraju se u stražnjem dijelu tijela konja, stražnjem trupu. Kvalitetu kretanja cijelog konja određuje kvaliteta kojom rade sapi, trbušni, zdjelični mišići i mišići stražnjih nogu. Ako se rad s konjem ne bavi kvalitetom rada njegovog stražnjeg trupa, nikakvo savijanje, istezanje, uvrtanje i opuštanje prednjeg trupa neće pomoći poboljšanju kvalitete njegovog kretanja.

Kako konj pokazuje potčinjenost?

Jedan od znakova kojima konj drugom konju daje do znanja svoju podređenost jest spuštanje glave. No, to funkcionira i obratno. Ako konju mehanički spustite glavu, on će se osje­ćati inferiornim. Zloporabom to postaje mehanizam kontrole u odnosu čovjeka i konja. A, to može biti i način na koji konja lišavate njegovog dostojanstva, ovisno o stupnju do kojeg pri tom idete.









DA LI BI I TI ZELJEO/LA OVAKO DRZATI GLAVU??!!!
Free Image Hosting at allyoucanupload.com

PA STOGA ....!!!Free Image Hosting at allyoucanupload.com


Post je objavljen 23.06.2007. u 14:46 sati.