Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aktualije

Marketing

40 milijuna razloga (ili: Gdje je Sanader?)

Danas je otvorena dionica autoceste Zagreb-Rijeka. To je ona cesta koja je koštala 40 milijuna eura više nego što je to bilo utvrđeno planom i natječajem.

Ja se inače ne obazirem na vijesti o otvaranju cesta. Ali ovu sam, zbog 40 milijuna razloga, gledala s pozornošću.

I na prvi pogled - sve 5. Pozornica (šator je čini mi se bio), nasmiješena lica, progodničarski govori + popratni folklor, ministar Kalmeta... Ali, what's wrong in that picture?

Sanader. Fali Sanader. On inače ne propušta niti najmanju, pa čak niti banalnu prigodu kad se nešto otvara/polaže kamen temeljac/slavi da ukaže na "uspjehe" svoje i naše Vlade. Na otvaranju punog profila na jednoj dionici autoceste ZG-Ri nije ga bilo. Nije, pa nije.

Zašto nije bio? Jel i on ima 40 milijuna razloga zbog kojih tamo nije bilo? To će nam svima ostati misterija, ili bar privremena misterija dok ne odgovori na direktno Pančićevo pitanje jel tamo sve čisto.

A možda se odgovor krije i u tvrdnji koju je u srijedu izrekao zastupnik Kapraljević. Možda se fakat Sanader odrekao Kalmete. Jer zna da tamo nisu čista posla. I jer mora Europi pokazati da je uhvatio i jednu veliku korumpiranu političku ribu. Očito je Kalmeta otpisan.




Post je objavljen 15.06.2007. u 19:05 sati.