Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vibbi79

Marketing

VLADAVINA PRAVA, ILI ZATVORIT ĆEMO VAS KO ŽIVOTINJE




Iako je vani lijepo vrijeme i dolazi nam vikend, današnji post nije napisan u optimističnom duhu. Radi se o nama poznatoj temi, vladavini prava i pravne države. Ali ne radi se o Hrvatskoj.

Nedavno je održan skup G8 u Njemačkoj, u gradiću Heiligendamm u pokrajni Mecklenburg-Vorpommern na baltičkoj obali. G8 je skupina zemalja koji zajedno čine 65% svjetske ekonomije : SAD, Njemačka, Velika Briatnija, Rusija, Francuska, Kanada, Japan, i Italjia.

Ovaj 33. po redu G8 skup bio je poseban samo po jednoj važnoj činjenici. Ne govorim o temama koje su tamo navodno debatirane, dakle ne govorim ni o raketnom štitu, ni o globalnom zatopljenju, već o odnosu prema prosvjednicima.

Naime, više od 150 prosvjednika bez ikakve pravne osnove više od deset sati bilo je zatvoreno u kavezima, kao da su životinje. Zatvarati nekoga u kavez bez naloga na osnovi banalne i lažne optužbe, bez dopuštanja odvjetnicima da dođu ili zatvorenicima da obave telefosnki poziv, više priliči Hitleru i Staljinu. Izgleda da najmoćniji političari svijeta danas više nisu daleko od toga, iako se kunu u demokraciju.

Kad malo razmislim dođe mi da konstatiram da ovaj Osama bin Laden i nije toliko lud. Busha, Merkelicu, Sarkozy-a, sve bi njih po redu trebalo....

No, pretjerao sam ali su ovaj put pretjerali i oni, zajedno sa svojim poslušnim birokratima i murjacima koje plaćaju. Kao da vodstvo najjačih zemalja svijeta namjerno želi započeti globalnu revoluciju svojim ponašanjem. Bogme, ako ti moderni neo-diktatori nastave putem koji su krenuli još od Patriot Acta iz 2001., revolucija će uskoro i počet.

Za manje emotivan post sa više činjenica kliknite ovdje.

Post je objavljen 15.06.2007. u 16:59 sati.